Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

19.2.16

Επίσκεψη Υφυπουργού Εξωτερικών Δ. Μάρδα στο Παρίσι (17-18.02.2016)


Επίσκεψη Υφυπουργού Εξωτερικών Δ. Μάρδα στο Παρίσι (17-18.02.2016)



Ο Υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τις διεθνείς οικονομικές σχέσεις, κ. Δημήτρης Μάρδας, συνοδευόμενος από το Διευθύνοντα Σύμβουλο του Enterprise Greece και στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ,  επισκέφθηκε το Παρίσι, 17 και 18 Φεβρουαρίου, όπου είχε επαφές με Γάλλους αξιωματούχους και επιχειρηματίες με σκοπό την προώθηση της ελληνογαλλικής συνεργασίας, κατ’ εφαρμογή της Κοινής Διακήρυξης του Έλληνα Πρωθυπουργού και του Γάλλου Προέδρου, σχετικά με την αναβάθμιση της διμερούς σχέσης στο επίπεδο της Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης.

Ο κ. Μάρδας, υπό την ιδιότητα του συντονιστή για την ανάπτυξη των ελληνο-γαλλικών οικονομικών σχέσεων, συναντήθηκε με τον κ. L. Schweitzer, Γενικό Επιθεωρητή Επενδύσεων και συντονιστή εκ μέρους της γαλλικής πλευράς, με τον οποίο προέβησαν σε επισκόπηση της διμερούς οικονομικής συνεργασίας και αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με τον Οδικό Χάρτη για την Οικονομία και τον Πολιτισμό, ο οποίος εντάσσεται στο πλαίσιο της Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης Ελλάδος – Γαλλίας και αναμένεται να υπογραφεί κατά την επικείμενη επίσκεψη του Γάλλου Πρωθυπουργού, κ. Valls, στην Αθήνα. Συζητήθηκε, επίσης, η επίσκεψη του Γάλλου Υπουργού Οικονομίας, κ. E. Macron, στην Ελλάδα, η οποία προγραμματίζεται περί τις αρχές Απριλίου. Σημειώνεται ότι,  ο Οδικός Χάρτης συνεργασίας με τη Γαλλία αναμένεται να αποτελέσει τον «πιλότο» για την υπογραφή αντίστοιχων συμφωνιών και με άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Σε ιδιαίτερα καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα η συνάντηση του Υφυπουργού Εξωτερικών, κ. Μάρδα, με το Γάλλο ομόλογό του, κ. M. Fekl, κύριο αντικείμενο της οποίας αποτέλεσε η ενίσχυση των διμερών οικονομικών σχέσεων, κυρίως στους τομείς του τουρισμού, των υποδομών, των μεταφορών και της προσέλκυσης γαλλικών επενδύσεων στην Ελλάδα.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο Παρίσι, ο κ. Μάρδας, συναντήθηκε, επίσης, με τον Πρόεδρο Ευρώπης του γαλλικού συνδέσμου εργοδοτών και βιομηχάνων MEDEF, με τον οποίον αντάλλαξε απόψεις για την προετοιμασία της επίσκεψης του Γάλλου Πρωθυπουργού, κ. Valls, στην Ελλάδα, ο οποίος αναμένεται να συνοδεύεται από πολυπληθή αποστολή Γάλλων επιχειρηματιών.

Παράλληλα, έθεσε το θέμα της βιομηχανικής υπεργολαβίας και πώς αυτή θα μπορέσει να συμβάλει στην ανάκαμψη και ενίσχυση των ελληνικών επιχειρήσεων, μέσω της ανάθεσης από γαλλικές σε ελληνικές βιομηχανίες τμημάτων της παραγωγής τους. Δόθηκε έμφαση στην αγορά των start-ups και συμφωνήθηκε, το αμέσως επόμενο διάστημα, να οργανωθούν συναντήσεις μεταξύ ελληνικών και γαλλικών νεοφυών επιχειρήσεων με αμοιβαίες επισκέψεις σε Ελλάδα και Γαλλία.

Συζητήθηκε, επίσης, γαλλική πρόταση για παρουσίαση γαλλικής τεχνογνωσίας νέων μοντέλων χρηματοδότησης μικρομεσαίων επιχειρήσεων, τουριστικού τομέα και τομέα υποδομών, κατά το πρότυπο του μηχανισμού χρηματοδότησης του Σχεδίου Juncker (Juncker Plan).

Τέλος, ο κ. Μάρδας παρακάθισε σε εκδήλωση για την παρουσίαση του ελληνικού προγράμματος αποκρατικοποιήσεων που διοργάνωσε η Πρεσβεία της Ελλάδος στο Παρίσι, στην οποία συμμετείχαν γαλλικές εταιρίες και φορείς, που έχουν επιδείξει ενδιαφέρον για τη χώρα μας.



Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης