Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

18.2.16

Σημαντικές συναντήσεις του Προέδρου Γιούνκερ στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

Σημαντικές συναντήσεις του Προέδρου Γιούνκερ στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

ΪΤην Τετάρτη, 17/2, ο Πρόεδρος κ. Γιούνκερ συνδιοργάνωσε δείπνο με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Τούσκ και τους ηγέτες των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων, της Σλοβενίας, της Κροατίας, της Σερβίας και της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας. Οι συμμετέχοντες υπογράμμισαν την ανάγκη να αποφευχθεί μια ανθρωπιστική κρίση που βρίσκεται σε εξέλιξη στα Δυτικά Βαλκάνια, και συζήτησαν την ανάγκη αποφυγής της λήψης μονομερών μέτρων. Ο Πρόεδρος Γιούνκερ υπενθύμισε στους συμμετέχοντες τη συμφωνία στην οποία κατέληξαν οι ηγέτες των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων κατά τη συνάντησή τους τον Οκτώβριο του περασμένου έτους στη συνάντηση ηγετών της διαδρομής των Δυτικών Βαλκανίων, κατά τη διάρκεια της οποίας συμφώνησαν να βελτιώσουν τη συνεργασία και να ενισχύσουν τις διαβουλεύσεις μεταξύ των χωρών κατά μήκος της διαδρομής.
Την Πέμπτη, 18/2, πριν από τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ο Πρόεδρος Γιούνκερ συμμετέχει επίσης στη διάσκεψη του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος με τους Προέδρους Τούσκ και Σούλτς, καθώς και αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων, συμπεριλαμβανομένης της Καγκελαρίου Μέρκελ, του Πρωθυπουργού της Βουλγαρίας Μπορισόφ, του Πρόεδρου της Ρουμανίας Ιοχάνις, του Ιρλανδού Πρωθυπουργού Έντα Κένι, του Ούγγρου Πρωθυπουργού Ορμπάν και του Πρωθυπουργού της Ισπανίας Ραχόι. Στην ημερήσια διάταξη θα είναι η προετοιμασία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, και ο Πρόεδρος Γιούνκερ θα υπενθυμίσει στους συμμετέχοντες τα πρόσφατα μέτρα που έχει λάβει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης και θα τους ενημερώσει για τις συνεδριάσεις των τελευταίων ημερών, μεταξύ άλλων και για το δείπνο της Τετάρτης και την πρώτη συνεδρίαση της διευθύνουσας επιτροπής της διευκόλυνσης για τους πρόσφυγες στην Τουρκία, η οποία επίσης έγινε την ίδια μέρα.
Πριν από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο κατά τη Συνέντευξη Τύπου με τον Πρόεδρο Σούλτς, την Πέμπτη το πρωί, ο Πρόεδρος Γιούνκερ υπενθύμισε ότι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο συμφώνησε ήδη περί των μέτρων για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, συμπεριλαμβανομένης της ανακατανομής και μετεγκατάστασης, προσθέτοντας ότι «τα κράτη μέλη πρέπει να υλοποιήσουν όσα έχουν συμφωνηθεί».

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης