Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

4.3.16

Με το Διοικητικό Συμβούλιο της Πα.Δ.Ε.Ε. συναντήθηκε αντιπροσωπεία από τη Βουλή των Ελλήνων.

«Συνάντηση Α’ Αντιπροέδρου Βουλής και Προέδρων Κοινοβουλευτικών Ομάδων Φιλίας με το Διοικητικό Συμβούλιο της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού»



Με το Διοικητικό Συμβούλιο της Πα.Δ.Ε.Ε. συναντήθηκε αντιπροσωπεία από τη Βουλή των Ελλήνων. Επικεφαλής της αντιπροσωπείας ήταν ο Α’ Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Αναστάσιος Κουράκης, ενώ συμμετείχαν, η Γ’ Αντιπρόεδρος της Βουλής και Πρόεδρος της Κ.Ο.Φ. Ελλάδας – Σουηδίας κ. Χριστοδουλοπούλου Αναστασία, η Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου και Πρόεδρος της Κ.Ο.Φ. Ελλάδας – Ελβετίας κ. Καφαντάρη Χαρά, ο Πρόεδρος της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και Πρόεδρος της Κ.Ο.Φ. Ελλάδας Αυστραλίας κ. Αϊχάν Καρά Γιουσούφ, η Αντιπρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου και Πρόεδρος της Κ.Ο.Φ. Ελλάδας – ΗΠΑ κ. Ευαγγελία Καρακώστα και η Πρόεδρος της Κ.Ο.Φ. Ελλάδας – Καναδά κ. Σταματάκη Ελένη.
Εκ μέρους της Πα.Δ.Ε.Ε. συμμετείχαν, ο Πρόεδρος και Πολιτειακός Γερουσιαστής στο New Hampshire των ΗΠΑ κ. Θωμάς Κατσιαντώνης, o κ. Πέτρος Κατσαμπάνης, Α’ Αντιπρόεδρος και Βουλευτής της Περιφέρειας Δυτικής Αυστραλίας, η κ. Παναγιώτα Merchant, Β’ Αντιπρόεδρος και Βουλευτής Καναδά, ο κ. Λεωνίδας Ραπτάκης, μέλος του Δ.Σ. και Πολιτειακός Βουλευτής στο Rhodes Island των ΗΠΑ, ο κ. Γεράσιμος Σκλαβούνος, μέλος του Δ.Σ. και βουλευτής Lauriel – Dorion του Quebec στον Καναδά, ο κ. Σωτήρης Δελής, μέλος του Δ.Σ. και Βουλευτής Σουηδίας και ο κ. Γιάννης Πανταζόπουλος, πρώην Πρόεδρος και επίτιμος Γεν. Γραμματέας της Πα.Δ.Ε.Ε., πρώην βουλευτής στην Vicrtoria της Αυστραλίας.
Στη συνεδρίαση τέθηκαν όλα τα ζητήματα που αφορούν τις σχέσεις της Ελλάδας με τον Ελληνισμό της Διασποράς, όμως το βασικό ζήτημα που απασχόλησε ήταν το προσφυγικό. Οι Έλληνες βουλευτές της Διασποράς και μέλη του Δ.Σ. της Πα.Δ.Ε.Ε. δήλωσαν συγκλονισμένοι από τον αγώνα που καταβάλλει η Ελλάδα για την αντιμετώπιση του προσφυγικού, υπογράμμισαν ότι θα κάνουν ότι μπορούν για να προβάλλουν το θέμα στις χώρες τους και στα Κοινοβούλιά τους, ενώ ζήτησαν να επισκεφτούν τους πρόσφυγες στο λιμάνι του Πειραιά, από το οποίο αναχώρησαν, όπως σημείωσαν, και πολλοί από τους προγόνους τους για το εξωτερικό.
Από την πλευρά της η Γ’ Αντιπρόεδρος της Βουλής και Πρόεδρος της Κ.Ο.Φ. Ελλάδας – Σουηδίας κ. Χριστοδουλοπούλου αναφέρθηκε διεξοδικά στις διαστάσεις του προσφυγικού προβλήματος που έχει να αντιμετωπίσει η Ελλάδα, ενώ τόνισε ότι είναι αβάσιμες οι αιτιάσεις ότι η Ελλάδα δεν έπραξε όσα όφειλε, καθώς, όπως σημείωσε, έχουν δημιουργηθεί όλες οι δομές καταγραφής και πρώτης φιλοξενίας, αλλά από το πρόγραμμα μετεγκατάστασης των 160.000 προσφύγων έχουν μετεγκατασταθεί μόλις 300 πρόσφυγες.
Σε σχέση με τα θέματα οικονομίας, εμπορίου και τουρισμού η κ. Καφαντάρη υπογράμμισε την προσπάθεια που καταβάλλεται για να μειωθεί άμεσα η γραφειοκρατία και για την δημιουργία ευνοϊκού περιβάλλοντος για τις επενδύσεις, σημείωσε όμως ότι είναι απαραίτητο να ολοκληρωθεί άμεσα η διαδικασία της αξιολόγησης για την σταθεροποίηση της οικονομίας.
Ο Α’ Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Αναστάσιος Κουράκης τόνισε από την πλευρά του ότι εκ μέρους του Προεδρείου της Βουλής των Ελλήνων επιδιώκεται η σταθερή και τακτική ανταλλαγή με τους Έλληνες της Διασποράς, ενώ υπογράμμισε ότι η Βουλή ακούει με εξαιρετικό ενδιαφέρον τις πρωτοβουλίες των Ελλήνων ολόκληρου του πλανήτη για την προώθηση των ζητημάτων που απασχολούν αυτή την στιγμή την Ελλάδα. Σε σχέση με το προσφυγικό ο κ. Κουράκης σημείωσε ότι είναι απαραίτητο να αναλάβει η διεθνής κοινότητα τις ευθύνες της για τη λήξη του πολέμου στη Συρία, ενώ και η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να λειτουργήσει συντεταγμένα στην συλλογική απάντηση στο ζήτημα, μέσω της υποχρεωτικότητας στην εφαρμογή των προγραμμάτων μετεγκατάστασης και επανεγκατάστασης.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης