Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

28.3.16

Απάντηση Εκπροσώπου ΥΠΕΞ Κ. Κούτρα σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ως προς ανακοίνωση τουρκικού ΥΠΕΞ

Απάντηση Εκπροσώπου ΥΠΕΞ Κ. Κούτρα σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ως προς ανακοίνωση τουρκικού ΥΠΕΞ
σχετικά με προκήρυξη Γ΄γύρου αδειοδοτήσεων για έρευνες στην κυπριακή ΑΟΖ


Ο Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών, κ. Κωνσταντίνος Κούτρας, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με την ανακοίνωση του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών ως προς την προκήρυξη του τρίτου γύρου αδειοδοτήσεων για έρευνες υδρογονανθράκων στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ), δήλωσε τα εξής:
«Η Κυπριακή Δημοκρατία είναι κράτος μέλος του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και όπως κάθε κυρίαρχο κράτος ασκεί τα κυριαρχικά δικαιώματά του επί της ΑΟΖ και της υφαλοκρηπίδας που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο, εθιμικό και συμβατικό.
Η Τουρκία οφείλει να εγκαταλείψει την απειλητική ρητορική της και να σεβαστεί τα αναφαίρετα δικαιώματα της κυρίαρχης Κυπριακής Δημοκρατίας. Η πρόκληση τεχνητών κρίσεων και εντάσεων δεν ωφελεί την πορεία των διαπραγματεύσεων ούτε τη διαχείριση της ασταθούς κατάστασης στην Ανατολική Μεσόγειο. Είναι, δε, ιδιαίτερα αντιπαραγωγική».

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης