Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

4.3.16

Ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής ανασυγκρότησης κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής έδωσε συνέντευξη

Ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής ανασυγκρότησης κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής
έδωσε συνέντευξη σήμερα, Παρασκευή, στον ρ/σ Αθήνα 9,84 και στους δημοσιογράφους Νεκτάριο Νώτη, Σταμάτη Ζαχαρό και Γιάννη Παπαγεωργίου.
Μεταξύ άλλων τόνισε:

· Για την παραχώρηση κατασκηνώσεων σε πρόσφυγες
Πρέπει να γίνει μια διευκρίνιση: Οι κατασκηνώσεις δε ανοίγουν το Μάρτιο ανοίγουν στις 16 Ιουνίου. Ζήτησα να παραχωρηθούν οι κατασκηνώσεις μέχρι τότε.
Πιστεύω ότι μέχρι τότε θα υπάρξουν θετικές εξελίξεις. Κατ’ αρχάς στη Μέση Ανατολή. Ελπίζω ότι η ΕΕ, η οποία δέχεται την πίεση όλου αυτού του προβλήματος, να αναλάβει μια πρωτοβουλία μελετημένη, γιατί είναι απούσα από την Μέση Ανατολή.
Υπάρχει συνεννόηση με την Τοπική Αυτοδιοίκηση - η οποία είναι διατεθειμένη να βάλει πλάτη - και προσπαθούμε να βρούμε τους τρόπους. Η πρώτη σκέψη, είναι ένα ποσοστό αυτών των ανθρώπων να διοχετευτεί σε κατασκηνωτικούς χώρους.
Αλλά πρέπει να σας πω ότι η διάθεσή τους είναι να μην βρίσκονται μακριά από τον άξονα Αθηνών – Ειδομένης. Με οποιοδήποτε τρόπο αυτό που θέλουν, είναι να βρεθούν στα σύνορα και από εκεί στην Ευρώπη.
· Για τη δήλωση στη Süddeutsche Zeitung
Εγώ είπα κάτι το οποίο παρερμηνεύτηκε και δεν το είπα χθες. Το είπε σε μια συνέντευξη σε μια γερμανική εφημερίδα η οποία μου ζήτησε να είναι μια ημέρα μαζί μου.

· Για το ασφαλιστικό των δικηγόρων
Στο χώρο αυτό, επειδή ήμουν και μαχόμενος δικηγόρος και ξέρουν πάρα πολύ καλά οι μαχόμενοι δικηγόροι ότι ως βουλευτής ήμουν πάντα πολύ κοντά στα προβλήματα που αντιμετώπιζαν.
Ωστόσο, αυτή τη φορά, για πρώτη φορά, γίνεται μια προσπάθεια πιο δίκαιης κατανομής των βαρών.
Δεν προσπαθούμε να την επιβάλλουμε, αυτό πρέπει να είναι αποτέλεσμα μιας ειλικρινούς συζήτησης ανάμεσα στους δύο χώρους. Αλλά στο συγκεκριμένο χώρο τα επίπεδα δυνατοτήτων είναι πολύ διαφορετικά.
Υπάρχουν δικηγόροι που έχουν πολύ μεγάλες δυνατότητες και δεν πλήρωσαν ποτέ και υπάρχουν και δικηγόροι οι οποίοι πραγματικά αντιμετωπίζουν πάτα πολύ μεγάλο πρόβλημα.
Εκεί πρέπει να υπάρξει μια δίκαιη κατανομή αυτής της υποχρέωσης που προκύπτει από την ανάγκη να γίνει βιώσιμο το ασφαλιστικό σύστημα.
Πρέπει να λειτουργήσει το κράτος με ένα τρόπο ώστε πραγματικά να βρεθούν αυτά τα εισοδήματα. Και μπορεί το κράτος, αν θέλει, όχι να εξασφαλίσει τον πλήρη έλεγχο, αλλά σε ένα μεγάλο βαθμό, μπορεί.
· Για κινητοποιήσεις
Το ότι γίνονται κινητοποιήσεις σημαίνει ότι όλη η κοινωνία είναι απέναντι στην κυβέρνηση; Δεν είναι καθόλου έτσι. Υπάρχουν κινητοποιήσεις που έχουν μια σειρά αιτήματα τα οποία η κυβέρνηση τα συζητά αλλά υπάρχει και μια λογική «πάρτε τα όλα πίσω».
· Για το αν θα περάσει το ασφαλιστικό
Σήμερα η κυβέρνηση έχει το πολιτικό κουράγιο να σηκώσει το βάρος αυτό, να βάλει το ασφαλιστικό κάτω, να γίνει μια συζήτηση. Θα περάσει το ασφαλιστικό. Και μην ανησυχείτε γι’ αυτά που ακούγονται από εδώ και από εκεί για αντοχή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, σας το λέω κατηγορηματικά.
Όπως ξεπεράστηκε το αγροτικό θα ξεπεραστεί και αυτό, θα διαχειριστούμε μέρα με τη μέρα καλύτερα και το προσφυγικό και η κυβέρνηση θα φτάσει στη διαπραγμάτευση και από εκεί και πέρα θα αρχίσει μια άλλη πορεία. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή από αυτό και το καταλαβαίνουν οι κοινοβουλευτικές ομάδες και των δύο κομμάτων που κυβερνούν.
Τώρα αυτά τα φληναφήματα ότι χρειάζεται οικουμενική κυβέρνηση δεν νομίζω ότι έχουν καμιά αξία.
· Για την αξιολόγηση
Υπάρχει αυτή η τριβή ανάμεσα στο ΔΝΤ και στους ευρωπαϊκούς θεσμούς αλλά πιστεύω ότι τελικά θα πειστεί το ΔΝΤ για να βρεθεί ένας κοινός τόπος. Αλλά δεν πάει άλλο αυτή η ιστορία πρέπει να κλείσει Μάρτιο με Απρίλιο. Γιατί πιστεύουμε ότι είναι ένας σταθμός η ρύθμιση του χρέους.
· Για αντιδράσεις τοπικών φορέων (Κως, Ίλιον)
Στην Κω απεδείχθη ότι αυτό που έγινε από την πλευρά του δημάρχου ήταν ένα λάθος. Όσο το αναδεικνύει κανείς το πρόβλημα αυτό κάνει ζημιά στον εαυτό του και μάλλον διαμαρτύρονται τα γειτονικά νησιά ότι όλο αυτό προξενεί ζημιά και σε εκείνους.
Στο Ίλιο υπήρξε μικρή αντίδραση. Δεν κρίθηκε ότι ήταν ο κατάλληλος χώρος. Μίλησα και με τον δήμαρχο το Σάββατο, παραμονή των γεγονότων, μίλησα με τον κ. Παχατουρίδη, ο κ. Παχατουρίδης επικοινώνησε με τον κ. Ζεννέτο , είμαστε σε μια επικοινωνία, υπάρχει συνεννόηση, δεν υπάρχουν αυτές οι αντιδράσεις όπως τις περιγράφουν.
· Για τα προαπαιτούμενα ΥΠΕΣΔΑ για την αξιολόγηση
Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα
· Για το αν δηλώνει κομμουνιστής όπως ο Γ. Κατρούγκαλος
Όχι, δεν ήμουν ποτέ κομμουνιστής, ήμουν πάντοτε σοσιαλιστής.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης