Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

7.3.16

Ο Βουλευτής κ. Γιώργος Λουκαΐδης αναχωρεί για Παρίσι

Ο Βουλευτής κ. Γιώργος Λουκαΐδης αναχωρεί για Παρίσι


Ο Βουλευτής κ. Γιώργος Λουκαΐδης αναχωρεί σήμερα το απόγευμα για το Παρίσι, για να συμμετάσχει σε συνεδρία της Επιτροπής Πολιτικών Υποθέσεων και Δημοκρατίας της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ). Ο κ. Λουκαΐδης θα συμμετάσχει, επίσης, σε συνεδρία της Επιτροπής Παρακολούθησης της Τήρησης των Υποχρεώσεων και Δεσμεύσεων των χωρών μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Η Επιτροπή Πολιτικών Υποθέσεων και Δημοκρατίας της ΚΣΣΕ θα εξετάσει, μεταξύ άλλων, την κατάσταση της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου στην Πολωνία, την κατάσταση στον Λίβανο καθώς και το θέμα της αξιολόγησης του θεσμικού πλαισίου του Συνεταιρισμού για τη Δημοκρατία μεταξύ ΚΣΣΕ και της Παλαιστινιακής Εθνικής Αρχής. Τα μέλη της Επιτροπής θα εξετάσουν εξάλλου, τις πολιτικές εξελίξεις στο Ιράν, οι πολιτικές επιπτώσεις από την κρίση στην Ουκρανία και το θέμα του μέλλοντος της Λιβύης σε σχέση με την απειλή της τρομοκρατίας και τη δημοκρατική προοπτική της χώρας.  

Κύρια θέματα, που θα απασχολήσουν τη συνεδρία της Επιτροπής Παρακολούθησης, αφορούν, μεταξύ άλλων, στην αξιολόγηση της προόδου σε αριθμό χωρών – μελών όσον αφορά στην τήρηση των υποχρεώσεων και δεσμεύσεών τους έναντι του Οργανισμού, ιδιαίτερα στους τομείς των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου. Στο πλαίσιο αυτό, θα εξεταστεί η κατάσταση στην Τουρκία και οι πρόσφατες εξελίξεις στη χώρα αναφορικά με το κουρδικό ζήτημα. Θα εξεταστεί, επίσης, η διαδικασία αξιολόγησης της Μολδαβίας, Ουκρανίας και ΠΓΔΜ.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης