Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

3.3.16

Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων με τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων της Ιορδανίας

Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων
με τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων της Ιορδανίας



Την ανάγκη συντονισμού των ενεργειών και περαιτέρω σύσφιξης των σχέσεων Ελλάδας – Ιορδανίας, με στόχο την προώθηση της σταθεροποίησης στην ευρύτερη περιοχή, τόνισαν από κοινού ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Νικόλαος Βούτσης και ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων του Χασεμιτικού Βασιλείου της Ιορδανίας, Α.Ε. Μηχ. Atef Al Tarawneh, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας, επικεφαλής ευρείας κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας.
Στον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων της Ιορδανίας απονεμήθηκε από τον Πρόεδρο του ελληνικού Κοινοβουλίου το Χρυσό Μετάλλιο της Βουλής των Ελλήνων.
Υποδεχόμενος τον κ. Atef Al Tarawneh, ο κ. Νικόλαος Βούτσης δήλωσε: «Χαίρομαι πάρα πολύ που σήμερα υποδεχόμαστε στη Βουλή των Ελλήνων τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων της Ιορδανίας, που είναι και συνάδελφος πολιτικός μηχανικός και έχει κάνει τις σπουδές του εδώ, στο ίδιο πανεπιστημιακό ίδρυμα που σπούδασα κι εγώ. Μας συνδέουν κοινές διαδρομές, κυρίως όμως μας συνδέει τώρα η πολύ μεγάλη σχέση, που συνεχώς γίνεται και πιο στενή, ανάμεσα στις δύο χώρες πάνω στο εξαιρετικά σημαντικό θέμα της σταθεροποίησης της περιοχής που επηρεάζει όλη την ευρύτερη περιοχή, τη χώρα μας και όλη την Ευρώπη. Κυρίως, όμως, πρέπει να συντονίσουμε τις ενέργειές μας για να υπάρξει ειρήνη, να επιλυθεί το παλαιστινιακό, να σταματήσουν οι πόλεμοι, οι εμφύλιες συρράξεις, να επιλυθούν τα ζητήματα που αφορούν το προσφυγικό. Ο ρόλος της Ιορδανίας είναι πολύ σημαντικός σε όλα αυτά τα θέματα και ελπίζουμε η συνάντησή μας σήμερα και η επίσκεψη του Προέδρου να βοηθήσουν πάρα πολύ τις σχέσεις των δύο κυβερνήσεων, ώστε να επιλύσουμε από κοινού αυτά τα προβλήματα».
Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων της Ιορδανίας δήλωσε: «Σας ευχαριστώ πάρα πολύ, κ. Πρόεδρε, που μου δώσατε την ευκαιρία να βρίσκομαι εδώ, στην ελληνική Βουλή. Δεν αισθάνομαι καθόλου ότι είμαι μακριά από την Ελλάδα την οποία νιώθω ως δεύτερη πατρίδα μου. Θα μας δοθεί η ευκαιρία να συζητήσουμε τα θέματα στα οποία μόλις αναφερθήκατε, σχετικά με την οικονομία, αλλά και με τους πρόσφυγες. Σήμερα έχουμε πάνω από 1.300.000 Σύρους πρόσφυγες και έχει δημιουργηθεί μια σχετική εμπειρία στη χώρα μας οπότε μπορούμε να συζητήσουμε επ’ αυτού».
Στη συνάντηση παρέστη επίσης ο Πρέσβης του Χασεμιτικού Βασιλείου της Ιορδανίας στην Ελλάδα κ. Fawwaz Al-Eitan, o Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας – Ιορδανίας κ. Νεκτάριος Σαντορινιός και ο Διπλωματικός Σύμβουλος της Βουλής, Πρέσβης κ. Σπύρος Θεοχαρόπουλος.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης