Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

9.3.16

Επίσκεψη του Αντιπροέδρου της ΕΕ κ. Maroš Šefčovič στην Αθήνα

Επίσκεψη του Αντιπροέδρου της ΕΕ κ.  Maroš Šefčovič
στην Αθήνα (10/3/2016)



Ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Maroš Šefčovič, αρμόδιος για την Ενεργειακή Ένωση, πρόκειται να επισκεφθεί την Αθήνα την Πέμπτη 10 Μαρτίου 2106.

Στη διάρκεια της παραμονής του στην Αθήνα, το πρόγραμμα του Αντιπροέδρου της ΕΕ θα έχει ως εξής:

Tην Πέμπτη 10/3 ο κ. Šefčovič θα συναντηθεί με τον Υπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος, κ. Πάνο Σκουρλέτη (ώρα 09.00, στο Υπουργείο), ενώ ακολούθως, συνοδευόμενος από τον Υπουργό, θα επισκεφθεί τον Τερματικό Σταθμό Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (ΥΦΑ) στη νήσο Ρεβυθούσα, όπου θα παρουσιαστεί η πρόοδος της κατασκευής της τρίτης δεξαμενής αποθήκευσης ΥΦΑ (LNG).
Αμέσως μετά, ο Αντιπρόεδρος της ΕΕ θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό, κ. Αλέξη Τσίπρα (ώρα 13.00, Μέγαρο Μαξίμου).

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ο κ. Šefčovič θα συναντηθεί με το Προεδρείο της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής καθώς και με τους αρμόδιους της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας.

Με αφορμή την επίσκεψη του Αντιπροέδρου Šefčovič, ο Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της ΕΕ στην Ελλάδα, κ. Πάνος Καρβούνης, δήλωσε: 

"Ο τομέας της ενέργειας αποτελεί όχι μόνο βασική προτεραιότητα της Επιτροπής Γιούνκερ, αλλά και κορυφαίο άξονα του γνωστού πλέον επενδυτικού σχεδίου για την Ευρώπη. Στην συγκυρία αυτή, η Ελλάδα προσέρχεται με αδιαμφισβήτητα συγκριτικά πλεονεκτήματα λόγω τόσο της γεωπολιτικής της θέσης όσο και των πλούσιων  πηγών ενέργειας και του εξειδικευμένου ανθρώπινου δυναμικού που διαθέτει. Πρόσφατα εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή η συμφωνία Ελλάδας – TAP για την κατασκευή νέου αγωγού φυσικού αερίου, ένα σημαντικότατο βήμα στην ολοκλήρωση του Νότιου Διαδρόμου Φυσικού Αερίου της Ευρώπης και που συμβάλει καθοριστικά στην ενεργειακή ασφάλεια της ΕΕ. Προσδοκούμε ότι οι συναντήσεις που θα έχει στην Ελλάδα ο Αντιπρόεδρος Σέφτσοβιτς θα έχουν ως αποτέλεσμα σημαντικές εξελίξεις και σε άλλες παραμέτρους του νευραλγικού αυτού τομέα που μπορεί να διαδραματίσει κομβικό ρόλο στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας ".


Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης