Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

14.4.16

Χαιρετισμός της ΥΜΑΘ στην Εκδήλωση Μνήμης και Τιμής της Θυσίας της Νεολαίας της Κύπρου

 

 Χαιρετισμός της ΥΜΑΘ στην Εκδήλωση Μνήμης και Τιμής της Θυσίας της Νεολαίας της Κύπρου κατά τη Διάρκεια του Αγώνα 1955-1959

Η Υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης), κα Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, χθες, Τετάρτη 13 Απριλίου 2016, απηύθηνε χαιρετισμό και τίμησε τους Κύπριους αγωνιστές που έδωσαν τη ζωή τους για την απελευθέρωση της Κύπρου, στην «Εκδήλωση Μνήμης και Τιμής της Θυσίας της Νεολαίας της Κύπρου κατά τη Διάρκεια του Αγώνα 1955-1959», που διοργάνωσε η Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδας.
Η Υφυπουργός  ανάμεσα στα άλλα, τόνισε το διαχρονικό μήνυμα της θυσίας των αγωνιστών:
[...] Με το κατόρθωμά τους οι Κύπριοι νέοι αγωνιστές διέψευσαν, ίσως για πρώτη φορά τότε, το ψευδές μήνυμα της σύγχρονης μεταπολεμικής εποχής ότι δεν υπάρχει χώρος για εθνικές διεκδικήσεις και πως οι λαοί και οι άνθρωποι οφείλουν να υποτάσσονται στις παγκόσμιες αυτοκρατορίες των συμφερόντων και της δύναμης.  Ο Κυπριακός λαός, απέναντι σε αυτές τις Αυτοκρατορίες πρόταξε το θάρρος του και την ελληνική του ταυτότητα, που κύρια χαρακτηριστικά της είναι η αυτοδιάθεση και η ανεξαρτησία. Η δύναμη της θέλησης και η βαθιά πίστη στον ιερό σκοπό, ανέτρεψαν τα αριθμητικά δεδομένα και όλες τις αρνητικές προβλέψεις.
Οφείλουμε να συνδέσουμε το μήνυμα τις σημερινής επετείου με τις σύγχρονες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν η Κύπρος και η Ελλάδα, και κατ' επέκταση ο Ελληνισμός. Αντιμετωπίζουμε και εμείς σήμερα, μια σύγχρονη μορφή πολέμου, που εκδηλώνεται με την απειλή απώλειας της εθνικής μας κυριαρχίας, όχι πλέον μέσω των όπλων, αλλά κυρίως μέσω οικονομικών μεθοδεύσεων.
Η Ελλάδα και η Κύπρος αποτελούν το ακροτελεύτιο σύνορο της Ευρώπης, είναι σημαντικοί παράγοντες σταθερότητας σε μια περιοχή που φλέγεται. Ο συνδυασμός της γεωστρατηγικής μας θέσης και της παρουσίας μας πλέον στο νέο παγκόσμιο ενεργειακό τοπίο ολοκληρώνει το πλαίσιο των υψηλών προκλήσεων και ταυτόχρονα των κινδύνων που αντιμετωπίζουμε. Οι μνήμες και η παράδοση του Ελληνισμού, μας δίνουν το πλεονέκτημα της συνέχειας ενός αδιάκοπου και διαχρονικού αγώνα, μας επιφορτίζουν όμως ταυτόχρονα και με υψηλή ευθύνη. Γιατί μας καλούν, ότι μπορούμε, ότι πρέπει, να είμαστε οι σύγχρονοι συνεχιστές των μεγάλων παραδειγμάτων, όπως των Κυπρίων Αγωνιστών που τιμούμε σήμερα [...]

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης