Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

4.4.16

-Συνάντηση ΥΠΕΣΔΑ κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή με την κυρία Kerry Kennedy και την κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη

-Συνάντηση ΥΠΕΣΔΑ κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή με την κυρία Kerry Kennedy και την κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη

Ο Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, συναντήθηκε σήμερα, Δευτέρα, στο γραφείο του στο ΥΠΕΣΔΑ, με την πρόεδρο του «Ιδρύματος Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη» κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη και με την πρόεδρο του Ιδρύματος «Robert F. Kennedy Human Rights» κυρία Kerry Kennedy.
Ο ΥΠΕΣΔΑ ενημέρωσε για τις προσπάθειες που καταβάλλει καθημερινά η Ελλάδα και η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του προσφυγικού και μεταναστευτικού ζητήματος. Όπως σημείωσε υπάρχουν μεγάλες δυσκολίες αλλά ο ελληνικός λαός στην συντριπτική του πλειοψηφία έχει αγκαλιάσει τους πρόσφυγες και μετανάστες.
Ο κ. Π. Κουρουμπλής ζήτησε τόσο από την κυρία Kerry Kennedy, όσο και από την κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη, με την ευκαιρία αυτή, να ασκήσουν την επιρροή τους σε μεγάλα ιδρύματα ανά τον κόσμο, προκειμένου να επιδείξουν ενδιαφέρον και να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια και ειδικά τα κέντρα υποδοχής στην Ελλάδα.
Ο κ. Κουρουμπλής μετέφερε επίσης τις εντυπώσεις του από τα κέντρα φιλοξενίας που επισκέφθηκε πρόσφατα. Σημείωσε δε ότι το σύστημα υγείας και περίθαλψης ανταποκρίθηκε πλήρως και απόρροια τούτου είναι ότι δεν υπήρξε κανένα επιδημιολογικό πρόβλημα μέχρι σήμερα.
Ο ΥΠΕΣΔΑ έκανε ιδιαίτερη μνεία στο θέμα των ασυνόδευτων παιδιών, σημειώνοντας ότι χρειάζεται ιδιαίτερη ευαισθησία. Ο ΥΠΕΣΔΑ ενημέρωσε επίσης, ότι το κράτος πήρε όλες τις απαραίτητες πρωτοβουλίες για να συντονίσει τις προσπάθειες για το προσφυγικό και βρίσκεται σε στενή συνεργασία με κρατικές μονάδες, ΜΚΟ, την Εκκλησία και εθελοντές.
Από την πλευρά της, η πρόεδρος του Ιδρύματος «Robert F. Kennedy Human Rights» κυρία Kerry Kennedy, ευχαρίστησε τον υπουργό Εσωτερικών για την γενναιοδωρία που έχει επιδείξει. Παράλληλα, χαρακτήρισε συγκινητική τη ανταπόκριση των Ελλήνων στο προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα.
«Συναντώ πολλούς κυβερνητικούς αξιωματούχους σε όλο τον κόσμο αλλά το να ακούω αυτή τη δέσμευση με ξεκάθαρο τρόπο από εσάς, για μένα κάνει όλη τη διαφορά. Σας ευχαριστώ πολύ γι’ αυτό» τόνισε η κυρία Kerry Kennedy.
Η κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη συζήτησε περαιτέρω με τον υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης για την πρωτοβουλία του «Ιδρύματος Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη» να αναλάβει την χρηματοδότηση κέντρου φιλοξενίας για ασυνόδευτα ανήλικα παιδιά και μονογονεϊκές οικογένειες.
Ενημέρωσε επίσης ότι το «Ίδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη» έχει στην διάθεση του υπουργείου έτοιμα άλλα 2.000 εμβόλια προκειμένου να τα διοχετεύσει όπου κρίνει εκείνο αλλά και όσα ακόμη χρειαστούν.
Ο κ. Κουρουμπλής εξέφρασε την ιδιαίτερη ικανοποίησή του για την πρωτοβουλία αυτή.
- Αμέσως μετά την συνάντηση δήλωσαν:
Παναγιώτης Κουρουμπλής - Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης
Ευχαριστώ τις δύο εξαιρετικές κυρίες για την συνάντηση αυτή, για τις δυνατότητες και τον χρόνο που διαθέτουν για να κηρύξουν τις αξίες του ανθρωπισμού και της αλληλεγγύης, σε μια εποχή που οι ανθρώπινες αξίες πλήττονται από πολιτικές και λογικές που οδηγούν στον πόλεμο, στην προσφυγιά, στον ξεριζωμό, στον πόνο. Υπάρχουν όμως και οι δυνάμεις, υπάρχουν οι άνθρωποι υπάρχουν και οι πολιτικές που μπορούν να συμπλεύσουν στο να αναχαιτίσουμε όλη αυτή την ανασφάλεια που γεννά πόνο.
Θέλω να ευχαριστήσω την κυρία Kerry Kennedy και την κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη γι’ αυτή την επίσκεψη, γιατί πιστεύω είμαστε άνθρωποι που κινούμαστε στην ίδια συχνότητα, που έχει να κάνει με το πώς μπορούμε να περνάμε το μήνυμα να νοιαζόμαστε τους ανθρώπους που υποφέρουν.
Kerry Kennedy - Πρόεδρος του Ιδρύματος «Robert F. Kennedy Human Rights»
Είμαι πολύ ευχαριστημένη που είμαι εδώ και είμαι ιδιαίτερα ευγνώμων στον Υπουργό που μας συνάντησε μαζί με την κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη η οποία, μέσω του Ιδρύματός της, κάνει σημαντική δουλειά, ειδικά για τους πρόσφυγες.
Οι καρδιές όλων μας ραγίζουν όταν βλέπουμε ανθρώπους να παλεύουν τόσο σκληρά, να χωρίζουν από τις οικογένειές τους, να βλέπουν τα σπίτια τους να είναι κατεστραμμένα από τις κυβερνήσεις τους και τον ISIS και να ψάχνουν να βρουν δρόμο για την Ευρώπη και σήμερα να επιστρέφουν στην Τουρκία. Είναι πολύ σκληρό γι’ αυτούς. Ωστόσο, η συμπόνια του υπουργού για όσους παλεύουν είναι πραγματικά εμφανής. Είναι σημαντικό να έχουμε συνεργασία κυβέρνησης και ιδιωτών που να εργάζονται για να βοηθήσουν αυτούς τους ανθρώπους.
Μαριάννα Βαρδινογιάννη - Πρόεδρος του «Ιδρύματος Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη»
Είμαι πραγματικά συγκινημένη που επισκεφθήκαμε τον Υπουργό με την κυρία Kennedy, η οποία είναι μια ακτιβίστρια που έχει αφιερώσει τη ζωή της στον ανθρώπινο πόνο.
Είχαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε για όλα αυτά τα θέματα που απασχολούν τη χώρα μας. Αισθάνομαι εμπιστοσύνη σε αυτό το έργο που ξεκινήσαμε να υλοποιήσουμε να βοηθήσουμε όσο μπορούμε τους συνανθρώπους μας. Ξεκινήσαμε ένα πρόγραμμα με τον Υπουργό και πιστεύω ότι τουλάχιστον θα καταφέρουμε οι άνθρωποι που υποφέρουν να έχουν καλύτερες ημέρες στη χώρα μας.
Πραγματικά φεύγω συγκινημένη και αισιόδοξη θέλω να πω - παρ’ όλες τις δυσκολίες που περνάει η χώρα μας - γιατί βρήκαμε την συμπαράσταση από τον Υπουργό. Και η κυρία Kennedy φεύγει αισιόδοξη και θα μας βοηθήσει όσο μπορεί πηγαίνοντας στην πατρίδα της, μέσα από το Ίδρυμά της, το οποίο έχει παγκόσμια εμβέλεια.


Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης