Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

30.5.16

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Σταύρος Κοντονής

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Σταύρος Κοντονής θα μετάσχει στη Σύνοδο Υπουργών Αθλητισμού των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης,
που θα πραγματοποιηθεί αύριο Τρίτη 31 Μαΐου 2016 στις Βρυξέλλες.

Οι θεματικές ενότητες της Συνόδου αφορούν, στην ενίσχυση της ακεραιότητας, της διαφάνειας και της χρηστής διακυβέρνησης σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, στις εξελίξεις ως προς την καταπολέμηση της φαρμακοδιέγερσης (ντόπινγκ) και στη συμβολή του Αθλητισμού στην περιφερειακή ανάπτυξη μέσω των Διαρθρωτικών Ταμείων.

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού θα έχει την ευκαιρία να παρουσιάσει τη διαρκή προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης στην κατεύθυνση της καταπολέμησης της διαφθοράς, της διαπλοκής και της αδιαφάνειας που κυριαρχούν εδώ και πολλά χρόνια στο χώρο του ελληνικού αθλητισμού, και ιδιαίτερα του ποδοσφαίρου, και έχουν ως αποτέλεσμα εκρήξεις οπαδικής βίας στους αγωνιστικούς χώρους. Θα αναφερθεί στις συγκεκριμένες παρεμβάσεις και την πολιτική βούληση της αθλητικής ηγεσίας για εγκαθίδρυση καθεστώτος νομιμότητας, ισονομίας, διαφάνειας και δημοκρατίας σε κάθε όψη του Αθλητισμού, με τη συνδρομή μάλιστα των διεθνών αθλητικών οργανισμών και φορέων.

Τέλος, θα αναφερθεί στην εναρμόνιση της ελληνικής νομοθεσίας με τον κώδικα αντιντόπινγκ του WADA και την αναβάθμιση των ελέγχων και των εποπτικών οργάνων, έτσι ώστε να καταπολεμηθεί η χρήση παράνομων ουσιών και ο αθλητισμός να γίνει πόλος έλξης για κάθε νέο άνθρωπο.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης