Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

27.5.16

Συνάντηση ΑΝΥΠΕΞ, N. Ξυδάκη, με τον Γ.Γ. του Συμβουλίου της Ευρώπης, T. Jagland(ΥΠΕΞ,

Συνάντηση ΑΝΥΠΕΞ, N. Ξυδάκη, με τον Γ.Γ. του Συμβουλίου της Ευρώπης, T. Jagland(ΥΠΕΞ, 26.5.2016)



Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, κ. Νίκος Ξυδάκης, υποδέχτηκε σήμερα τον Γενικό Γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης, κ. Thorbjørn Jagland, σημειώνοντας: «Για μας είναι μεγάλη τιμή και χαρά να υποδεχόμαστε τον Γενικό Γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης κ. Jagland. Ειδικά ο κ. Jagland είναι ένας άνθρωπος που γνωρίζει πολύ καλά την Ευρώπη και την Ελλάδα, και το Συμβούλιο της Ευρώπης είναι ένας οργανισμός που έχει συμπαρασταθεί διαχρονικά στον ελληνικό λαό και στην Ελληνική Δημοκρατία όταν ήταν πληγωμένη».

Κατά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Εξωτερικών, συζητήθηκε το προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα και ευρύτερα η εφαρμογή πολιτικών υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ευρώπη. Οι συνομιλητές επεσήμαναν πως η προσφυγική κρίση αποτελεί ευρωπαϊκό θέμα που δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί μεμονωμένα και αποσπασματικά από μερικά κράτη μέλη.

 Ο κ. Jagland εξέφρασε την αλληλεγγύη του προς τον ελληνικό λαό και σημείωσε την ανάγκη η Ευρωπαϊκή Ένωση να σταθεί αλληλέγγυα προσφέροντας την απαραίτητη στήριξη τόσο σε πολιτικό όσο και σε υλικό επίπεδο. Σημείωσε επιπλέον την ανάγκη αποστολής υλικής ενίσχυσης και ειδικευμένου προσωπικού για τη στήριξη των προσπαθειών της ελληνικής πολιτείας. «Είμαστε εντυπωσιασμένοι από τον τρόπο, με τον οποίο η Ελλάδα αντιμετωπίζει το ζήτημα αυτό, με τους περιορισμένους πόρους που έχει αυτή τη στιγμή. Η Ελλάδα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε κάθε πρόσφυγας να έχει τη δυνατότητα να υποβάλει αίτηση ασύλου» δήλωσε ο κ. Jagland. «Η Ελλάδα χρειάζεται τη στήριξη από όλα τα ευρωπαϊκά κράτη και βεβαίως του ευρωπαϊκούς θεσμούς. Αυτό είναι το κύριο μήνυμα που έχω να  δώσω όταν επιστρέψω στο Στρασβούργο και συνομιλήσω με τα 47 κράτη-μέλη του Συμβουλίου», συμπλήρωσε.

Από την πλευρά του ο κ. Ξυδάκης επεσήμανε πως είναι ανάγκη να υποστηριχθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση το πρόγραμμα μετεγκατάστασης προσφύγων το οποίο, όπως αποδεικνύουν και τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αποδίδει ως τώρα ελάχιστα αποτελέσματα.

Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών επισημάνθηκε, επιπλέον, η ανάγκη συντονισμού των προσπαθειών όλων, ώστε να λειτουργήσει η συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας με σεβασμό στα δικαιώματα των προσφύγων.

Τέλος, ο κ. Jagland ενημέρωσε τον κ. Ξυδάκη για τα ζητήματα που καλείται να αντιμετωπίσει το Συμβούλιο της Ευρώπης και την ανάγκη συνεργασίας όλων των μελών του, με στόχο την βέλτιστη απόδοση του οργανισμού.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης