Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

31.5.16

Δήλωση Υπουργού Εξωτερικών, Ν. Κοτζιά, στo Πρακτορείο Independent Balkan News Agency (Πράβετς


Δήλωση Υπουργού Εξωτερικών, Ν. Κοτζιά, στo Πρακτορείο Independent Balkan News Agency (Πράβετς, 31.05.2016)



Ο Υπουργός Εξωτερικών, κ. Νίκος Κοτζιάς, στο περιθώριο των εργασιών της Υπουργικής Συνόδου Διαβαλκανικής Συνεργασίας στο πλαίσιο της Διαδικασίας Συνεργασίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης (South East European Cooperation Process - SEECP), στο Πράβετς της Βουλγαρίας, προέβη στην κάτωθι δήλωση στο δημοσιογράφο του Πρακτορείου Independent Balkan News Agency, Σπύρο Σιδέρη:

«Είχαμε μία εξαιρετικά καλή συνάντηση με το Βούλγαρο Πρωθυπουργό με τον οποίο συζητήσαμε την προετοιμασία της Διακυβερνητικής και το περιεχόμενο αυτής: ποιοι είναι οι βασικοί τομείς  που θέλουμε να αναπτύξουμε τη συνεργασία μας μέσω αυτής, όπως είναι τα οικονομικά, η εξωτερική πολιτική και ο ρόλος μας στην περιοχή. Μιλήσαμε και για άλλα ζητήματα, όπως είναι ο πολιτισμός, η έρευνα, η συνεργασία των εκπαιδευτικών μας ιδρυμάτων.

Συζητήθηκαν, επίσης, οι διμερείς μας σχέσεις καθαυτές όσον αφορά την κοινή δράση και τα κοινά έργα που μπορούμε να κάνουμε, μεγάλα έργα όπως είναι οι σιδηρόδρομοι, οι αυτοκινητόδρομοι και η ενέργεια, όπως και μικρότερα έργα που αφορούν στις διασυνοριακές σχέσεις μας. Συζητήσαμε και για τον τουρισμό, όπως ήταν φυσικό καθώς είναι γνωστό πόσο λατρεύουν οι Βούλγαροι την Ελλάδα και πόσο συχνά έρχονται.

Συζητήσαμε και για την ανάγκη να οργανώσουμε περισσότερες άτυπες συναντήσεις ανάμεσα στις ηγεσίες των δύο κρατών για να κουβεντιάσουμε ζητήματα  ευρύτερου ενδιαφέροντος αλλά και της περιοχής.

Έχουμε να κάνουμε πάρα πολλές συναντήσεις με τη βουλγαρική πλευρά, η μία που προέχει αυτή τη στιγμή είναι η συνάντηση των δύο κυβερνήσεων σε φορμάτ πολλών υπουργών. Η δεύτερη είναι να επισκεφθεί ο Βούλγαρος Πρωθυπουργός την Ελλάδα και η τρίτη είναι η επανάληψη της Διαβαλκανικής τον προσεχή Οκτώβριο. Υπάρχουν πολλές συναντήσεις που θα πυκνώσουν το επόμενο διάστημα μιας και Ελλάδα και Βουλγαρία, όπως συμφωνήσαμε με τον κ. Μπορίσοφ, αποτελούν άγκυρα σταθερότητας και ασφάλειας για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη».

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης