Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

22.7.16

Δηλώσεις Υπουργού Εξωτερικών, Ν. Κοτζιά με τον Υπουργό Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, Ι. Κασουλίδη

Δηλώσεις Υπουργού Εξωτερικών, Ν. Κοτζιά με τον Υπουργό Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, Ι. Κασουλίδη
, μετά την συνάντηση τους (ΥΠΕΞ, 22.07.2016)

Ι. ΚΑΣΟΥΛΙΔΗΣ: Με μεγάλη χαρά ξαναβρίσκομαι στην Αθήνα. Η σημερινή συνομιλία μας με τον Υπουργό τον κ. Κοτζιά ήταν μία σύσκεψη εργασίας, γιατί δουλέψαμε μαζί τις ιδέες που θα πρέπει να κατατεθούν στις διαπραγματεύσεις για το θέμα της Ασφάλειας. Μιλούμε για την ανάγκη ενός συστήματος που θα κάνει όλους τους Κύπριους πολίτες να νιώθουν εξίσου ασφαλείς, είτε είναι Ελληνοκύπριοι, είτε είναι Τουρκοκύπριοι. Ασφαλώς, σε ένα τέτοιο σύστημα δεν χωρούν ούτε συνθήκες εγγυήσεως ούτε παρουσία τουρκικών στρατευμάτων. Είχαμε μια παραγωγική συνεργασία, βασιστήκαμε σε ένα έγγραφο που προετοίμασε ο ίδιος ο κ. Κοτζιάς πριν λίγο καιρό, κάναμε διάφορες υποθέσεις εργασίας και νομίζω πως είμαστε έτοιμοι πλέον να μπορέσουμε να προωθήσουμε αυτές τις θέσεις. Ταυτόχρονα, εξετάσαμε τις εξελίξεις στην Τουρκία. Άμεσα μας ενδιαφέρουν, και στην Κύπρο και στην Ελλάδα, αυτές οι εξελίξεις και οι επιπτώσεις τους. Και τελικά, ανταλλάξαμε και κάποιες απόψεις πάνω στην περιοχή μας και τους γείτονες μας μέσα στα πλαίσια των τριμερών σχηματισμών συνεργασίας που έχουμε με διάφορες χώρες.

Ν. ΚΟΤΖΙΑΣ: Είναι μεγάλη μου χαρά να φιλοξενώ σήμερα την Κυπριακή Αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον σεβαστό και καλό φίλο, κύριο Κασουλίδη, για να κουβεντιάσουμε γύρω από ένα θέμα που είναι και προσωπική μου αγωνία, τις προοπτικές και τις τύχες του Κυπριακού. Είχαμε την ευκαιρία να εκφράσουμε άλλη μια φορά την υποστήριξη μας στη διαπραγμάτευση για την εξεύρεση δίκαιης λύσης στο Κυπριακό, για την οποία νομίζω ότι έχουμε κάνει σοβαρά βήματα, να συζητήσουμε πώς αυτή η λύση θα είναι παραγωγική και δημοκρατικά ορθή, δηλαδή να καταργηθεί το αναχρονιστικό καθεστώς των εγγυήσεων και να απομακρυνθούν τα τουρκικά στρατεύματα κατοχής.

Συζητήσαμε, βέβαια, όπως ήταν φυσιολογικό, για τις αλλαγές που έχουν επέλθει στην περιοχή μας τελευταία, ιδιαίτερα μετά από τις εξελίξεις με το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία. Τέλος, όπως ανέφερε και ο κ. Υπουργός, κουβεντιάσαμε για τη συνεργασία μας στην περιοχή, για τις Τριμερείς, αλλά και για τη Διεθνή Συνδιάσκεψη της Ρόδου στις 8-9 Σεπτέμβρη, στην οποία θα συμμετέχουν επτά ευρωπαϊκά και επτά αραβικά κράτη, με στόχο να δημιουργήσουμε μία μεγαλύτερη δομή σταθερότητας και ασφάλειας στην Ανατολική Μεσόγειο. Ευχαριστώ και πάλι τον κ. Κασουλίδη που δέχθηκε την πρόσκλησή μου, τον ευχαριστώ πάρα πολύ για τις δημιουργικές συζητήσεις που πάντα είχαμε, έχουμε και ελπίζουμε ότι θα έχουμε και στο μέλλον. 

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης