Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

29.7.16

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής δέχτηκε σήμερα στο γραφείο του τους αθλητές της ποδηλασίας



Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής δέχτηκε σήμερα στο γραφείο του τους αθλητές της ποδηλασίας

που θα συμμετάσχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο: Γιάννη Ταμουρίδη (ποδηλασία δρόμου), Xρήστο Βολικάκη (ποδηλασία πίστας), Δημήτρη Αντωνιάδη (ορεινή ποδηλασία) καθώς και τους συναθλητές τους, που γύρισαν πρόσφατα με διακρίσεις στις αποσκευές τους από σημαντικές διοργανώσεις: Σωτήρη Μπρέττα (δύο χρυσά μετάλλια στο κέιριν στο διεθνές μίτινγκ στην πίστα της Φιορεντζουόλα), Ζαφείρη Βολικάκη (αργυρό μετάλλιο στο κέιριν στο διεθνές μίτινγκ στην πίστα της Φιορεντζουόλα), Γιώργο Σταυρακάκη (χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Εφήβων στην ατομική καταδίωξη και έκτη θέση στο Παγκόσμιο Πίστας).
Οι αθλητές συνοδεύονταν από τους προπονητές τους: Δημήτρη Χίο, Στέργιο Σαλπαδήμο, Γιώργο Μανιάτη και Γιώργο Κατσέλη, ενώ παρών ήταν στη συνάντηση και ο πρόεδρος της ΕΟΠ Θανάσης Τερζής.
Ο κ. Κοντονής συνεχάρη όλους τους αθλητές και μεταξύ άλλων είπε: «Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος με την παρουσία που θα έχει το επίπονο άθλημα της ποδηλασίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Θα ήθελα να σας μεταφέρω και τις ευχές του Πρωθυπουργού για καλή επιτυχία στο Ρίο και να σας συγχαρώ για την μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλετε μέσα σε αντίξοες συνθήκες για τον ελληνικό αθλητισμό, οι οποίες δημιουργούνται από τον περιορισμένο προϋπολογισμό που έχουμε στη διάθεσή μας λόγω της οικονομικής κατάστασης της χώρας. Βρίσκομαι σε δεινή θέση να εξηγώ πάντα στους αθλητές μας ότι από την πλευρά μας πράττουμε ό,τι δυνατόν καλύτερο για να διευκολύνουμε τις προσπάθειές σας, αλλά νιώθουμε πως τελικά αυτό που κάνουμε υπολείπεται των πραγματικά μεγάλων αθλητικών σας δυνατοτήτων. Θέλω να ξέρετε ότι προσπάθεια της Κυβέρνησης είναι μεγάλη και πολυμέτωπη, για να καταφέρει να διατηρήσει σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο όλους τους σημαντικούς τομείς μιας χώρας, όπως είναι η Υγεία, η Παιδεία, ο Πολιτισμός, ο Αθλητισμός. Πέραν της πολυπρόσωπης συμμετοχής της χώρας μας στην κορυφαία διοργάνωση, στους Ολυμπιακούς Αγώνες, που επιβεβαιώνει ότι διαθέτουμε έναν αθλητισμό υψηλού επιπέδου, είναι ιδιαιτέρως σημαντικό για ένα άθλημα, όπως αυτό της ποδηλασίας να υπάρχουν διακρίσεις και από νέα παιδιά. Το σημαντικό είναι ότι το άθλημα πρέπει να δείχνει ότι έχει μια συνέχεια, έτσι χτίζει τις υποδομές του, εφόσον δε αναδεικνύει και αθλητές υψηλού επιπέδου τότε προσελκύει και νέους αθλητές στα γήπεδα».
Ο πρόεδρος της ΕΟΠ Θανάσης Τερζής από την πλευρά του δήλωσε: «Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως τον Υφυπουργό που κάλεσε τους αθλητές μας για να τους δει και να τους συγχαρεί από κοντά. Κατανοούμε τις δύσκολες συνθήκες κάτω από τις οποίες προσπαθεί να επιλύσει τα προβλήματα που ανακύπτουν και αναγνωρίζουμε ότι πραγματικά κάνει το καλύτερο που θα μπορούσε να γίνει σε αυτό το δυσχερές περιβάλλον».
Κλείνοντας τη συνάντησή του με τους πρωταθλητές ποδηλασίας ο Υφυπουργός δεσμεύθηκε να δρομολογήσει τα έργα στεγανοποίησης στο στέγαστρο του Ολυμπιακού ποδηλατοδρομίου και κάλεσε όλους τους αθλητές να εξακολουθήσουν τη μεγάλη προσπάθειά τους μακριά από τη μάστιγα των αναβολικών.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης