Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

9.8.16

Ήδη τα βιβλία στα σχολεία, για πρώτη φορά πρόσληψη 20.800 αναπληρωτών μέσω ΑΣΕΠ»

 
Είμαστε έτοιμοι για τη νέα σχολική χρονιά, για πρώτη φορά φέτος θα προσληφθούν μέσω ΑΣΕΠ περίπου 20.800 αναπληρωτές τόνισε μιλώντας Στο Κόκκινο ο υπουργός παιδείας, Νίκος Φίλης
, υπογραμμίζοντας ότι η προσπάθεια αναδιοργάνωσης του δημόσιου σχολείου θα συνεχιστεί και θα γίνουν οι αναγκαίες μεταρρυθμιστές αλλαγές. Ο Νίκος Φίλης κατηγόρησε την ΝΔ ότι προσπαθεί να δημιουργήσει κλίμα απαξίωσης της δημόσιας εκπαίδευσης με στόχο την ενίσχυση της ιδιωτικής. «Ξεπερνάει τα όρια η δογματική εμμονή του Κυριάκου Μητσοτάκη για ό,τι ιδιωτικό, απαξιώνοντας ό,τι δημόσιο», υπογράμμισε ο υπουργός.
 «Μέχρι τον Γενάρη του 2015 η εικόνα στην δημόσια εκπαίδευση ήταν τραγική και ήταν από πολιτική επιλογή της ΝΔ», τόνισε ο υπουργός Παιδείας. «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αναδιαμορφώνει την δημόσια παιδεία, φέρνοντας αποτελέσματα και αυτό δεν αρέσει στην ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τον Κυριάκο Μητσοτάκη», επεσήμανε ο κ. Φίλης, συμπληρώνοντας ότι «όταν θεωρείς του μαθητές πελάτες, τότε γίνεσαι χορηγός των εμπόρων της εκπαίδευσης».

«Εκτός όμως από την δημόσια παιδεία», υπογράμμισε, «καταργούμε και το καθεστώς Αρβανιτόπουλου στα ιδιωτικά σχολεία, που προέβλεπε τις ομαδικές απολύσεις εκπαιδευτικών».

Επιπλέον, ο κ. Φίλης έκανε λόγο για «αναγκαίες μεταρρυθμίσεις ποιότητας και ισότητας στην παιδεία», ενώ σημείωσε ότι με βάση αυτές τις αρχές θα γίνουν οι αλλαγές στο ολοήμερο σχολείο,  στο γυμνάσιο αλλά και στα τεχνικά λύκεια. Όπως χαρακτηριστικά είπε, «στα τεχνικά λύκεια τα παιδιά εκτός από μια τέχνη θα μαθαίνουν και γράμματα».

Όσον αφορά τις σχέσεις κράτους – εκκλησίας, ο κ. Φίλης σημείωσε πως «υποστηρίζω την ελευθερία έκφρασης της θρησκευτικής συνείδησης, τόσο της πλειοψηφούσας θρησκείας (ελληνική ορθοδοξία), όσο και των άλλων θρησκειών». Τέλος, έκανε λόγο για προσπάθεια ακραίων κύκλων να εκμεταλλευτούν περιστατικά όπως η επίθεση με μολότοφ στη Μονή Πετράκη για να τορπιλίσουν το διάλογο με την εκκλησία.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης