Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

26.9.16

Η… αυλαία του προγράμματος BE ACTIVE, άνοιξε επίσημα το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε με πλούσια αθλητική δράση σε όλη την Ελλάδα.

Η… αυλαία του προγράμματος BE ACTIVE, άνοιξε επίσημα το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε με πλούσια αθλητική δράση σε όλη την Ελλάδα.

Ειδικότερα το “Φεστιβάλ Γυμναστικής για όλους” στη Νίκαια και οι αγώνες street χάντμπολ στην πλατεία Κοτζιά , πραγματοποιήθηκαν παρουσία του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Σταύρου Κοντονή και του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού κ. Ιούλιου Συναδινού.
Στις εκδηλώσεις, εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, παραβρέθηκαν οι Φλοράνς Μοντίν και Μιγκέλ Ρομέρο και οι πρέσβειρες του προγράμματος BE ACTIVE στην Ελλάδα Εύα Χριστοδούλου, Κέλλυ Λουφάκη και Καλλιόπη Βέττα.

Το Φεστιβάλ Γυμναστικής, το οποίο διοργάνωσαν η Ελληνική Ομοσπονδία Γυμναστικής σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στo κλειστό ΔΑΚ Νίκαιας «Πλάτων» και συμμετείχαν σ’ αυτό πάνω από 500 άτομα, μέλη σωματείων Γυμναστικής και άλλων φορέων. Έγινε παρουσίαση προγραμμάτων γυμναστικής για όλους και συμμετοχικός χορός θεατών.

Την Κυριακή πραγματοποιήθηκε στην Πλατεία Κοτζιά η εκδήλωση με κεντρικό σύνθημα: «Ελάτε να παίξουμε χάντμπολ και να προσφέρουμε», στην οποία συμμετείχαν αθλητές και αθλήτριες 8-14 από τα σωματεία της Ένωσης Σωματείων Χειροσφαίρισης Αττικής, μαθητές από τις σχολικές μονάδες της περιοχής αλλά και απλοί πολίτες. Την εκδήλωση, η οποία συνδύαζε τον αθλητισμό με την κοινωνική δράση και την προσφορά στον συνάνθρωπο, διοργάνωσαν η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και η Ομοσπονδία Χειροσφαίρισης Ελλάδος με τη συμβολή του Δήμου Αθηναίων. Όπως πέρυσι, έτσι και φέτος η «Κοινωνική Κουζίνα ο Άλλος Άνθρωπος» του Κώστα Πολυχρονόπουλου μαγείρεψε για όλους τους παρευρισκομένους, ενώ έγινε και συλλογή τροφίμων και φαρμάκων με τη βοήθεια του Δικτύου Αλληλεγγύης Εργαζομένων ΓΓΑ για το κοινωνικό παντοπωλείο και το κοινωνικό φαρμακείο του Δήμου Αθηναίων, συλλογή ειδών προσωπικής υγιεινής για το hot spot του Δήμου Τρικκαίων.
Παράλληλα έγινε ενημέρωση για τον καρκίνο του μαστού και το σημαντικό ρόλο της άθλησης, για την οστεοπόρωση και την διατροφή μέσα από ενημερωτικά έντυπα, καθώς και ενημέρωση για την Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών, από τον σύλλογο Όραμα «Ελπίδας» ο οποίος έκανε δειγματοληψίες σε κάθε ενδιαφερόμενο.

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Σταύρος Κοντονής ο οποίος έδωσε το «παρών» την Κυριακή στην εκδήλωση του Χάντμπολ στην Πλατεία Κοτζιά, τόνισε:

«Είναι μεγάλη μας χαρά που βρισκόμαστε σε μια τέτοια εκδήλωση που σηματοδοτεί το μαζικό αθλητισμό, τον αθλητισμό για τα νέα παιδιά και που βλέπουμε ότι οι κόποι και οι προσπάθειες πιάνουν τόπο. Θέλω να πω ότι το πρόγραμμα BE ACTIVE πέρυσι είχε περί τις 150 δράσεις σε όλη την Ελλάδα. Φέτος έχουμε ξεπεράσει τις 200. Και από αυτό πιστεύω ότι κρινόμαστε καθημερινά δηλαδή αν βελτιώνουμε την κατάσταση, εάν κάθε χρόνο αυτό που κάνουμε είναι καλύτερο, είναι μαζικότερο, είναι αποδοτικότερο. Και θεωρώ ότι τουλάχιστον αυτό το πρόγραμμα, το οποίο είναι ένα πρόγραμμα για όλη την Ευρώπη, για όλα τα ευρωπαϊκά σχολεία, στην Ελλάδα πιάνει τόπο. Το Σάββατο είχαμε μια σπουδαία εκδήλωση με αντικείμενο τη γυμναστική στη Νίκαια. Την Κυριακή στην Πλατεία Κοτζιά, η ομοσπονδία χάντμπολ διοργάνωσε μία εκπληκτική εκδήλωση, όπως και πέρυσι στο ΟΑΚΑ, η οποία αγκαλιάστηκε από τα παιδιά, από τα σχολεία, από τους γονείς. Με αυτόν τον τρόπο δίνεται μια διέξοδος στα νέα παιδιά να ασχοληθούν με τον αθλητισμό. Θα συνεχίσουμε με την ίδια δύναμη να αναπτύξουμε το πρόγραμμα και να εξασφαλίσουμε περισσότερες χρηματοδοτήσεις για την ελληνική νεολαία και τον ελληνικό αθλητισμό».

Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού κ. Ιούλιος Συναδινός από την πλευρά του τόνισε: «Είναι η δεύτερη χρονιά που το Υπουργείο συμμετέχει στο πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης BE ACTIVE, αυτή τη φορά πολύ πιο οργανωμένα. Το Σάββατο με μία εξαιρετική εκδήλωση που παρουσίασαν τα παιδιά της ρυθμικής γυμναστικής κάναμε την αρχή. Το πρόγραμμα θα εξελιχθεί όλο το Σεπτέμβριο και θα πάρουν μέρος όπως υπολογίζουμε περισσότερα από 200.000 παιδιά τα οποία θα μυηθούν στα αθλήματα, την άσκηση, για την προαγωγή της καλής υγείας και ενός άλλου τρόπου ζωής». Όσο για το μήνυμα που θέλει να περάσει το Υπουργείο με αυτό το πρόγραμμα, ο κ. Συναδινός τόνισε:
«Καταρχάς τα παιδιά να μυηθούν στον αθλητισμό και στην άσκηση, αλλά παράλληλα υπάρχουν και κοινωνικά μηνύματα όπως ότι στον αθλητισμό δεν πρέπει να υπάρχουν αποκλεισμοί. Όλοι έχουν ίσα δικαιώματα στην προσβασιμότητα και την άθληση και νομίζω ότι θα είναι μια εξαιρετική εμπειρία για όσους πάρουν μέρος είτε ενεργά μέσα στον αγωνιστικό χώρο, είτε παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις από την εξέδρα».
Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα για τον Αθλητισμό BE ACTIVE, θα εξελιχθεί το επόμενο διάστημα σε ολόκληρη τη χώρα με περισσότερες από 200 εκδηλώσεις.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης