Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

21.9.16

Οι δυνατότητες διεύρυνσης της διμερούς οικονομικής συνεργασίας στη συνάντηση Μάρδας-Μουρτεζάι

Οι δυνατότητες διεύρυνσης της διμερούς οικονομικής συνεργασίας στη συνάντηση Μάρδας-Μουρτεζάι

Τις δυνατότητες διεύρυνσης της διμερούς οικονομικής συνεργασίας συζήτησαν κατά τη σημερινή συνάντησή τους, ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τις διεθνείς σχέσεις, Δημήτρης Μάρδας και ο Κοσοβάρος υφυπουργό Εξωτερικών, Βάλον Μουρτεζάι.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι δύο υφυπουργοί συμφώνησαν να διοργανωθεί συνάντηση στην Αθήνα εκπροσώπων του κατασκευαστικού κλάδου του Κοσόβου με ελληνικές κατασκευαστικές εταιρείες, καθώς και εταιρείες παραγωγής και εμπορίας δομικών υλικών. Σκοπός της συνάντησης θα είναι να διερευνηθούν οι δυνατότητες συμπράξεων, με σκοπό την ανάληψη έργων στο πλαίσιο του υπό διαμόρφωση προγράμματος δημοπράτησης έργων υποδομής στο Κόσοβο.
Ακόμη, συμφωνήθηκε να επισκεφθούν την Πρίστινα εκπρόσωποι ελληνικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στους κλάδους των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και της φαρμακοβιομηχανίας.
Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι ο κ. Μουρτεζάι, με γνώμονα την πρόσφατη ενεργοποίηση της Συμφωνίας Σταθεροποίησης και Σύνδεσης Κοσόβου-Ευρωπαϊκής Ένωσης, εξέφρασε το ενδιαφέρον του για την αξιοποίηση των ευκαιριών διμερούς συνεργασίας που προκύπτουν από αυτή. Στο πλαίσιο αυτό, οι δύο υφυπουργοί συμφώνησαν να διερευνήσουν τη δυνατότητα μεταφοράς τεχνογνωσίας στον τομέα της αγροτικής οικονομίας.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης