Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

7.10.16

Σειρά επαφών του Ευ. Τσακαλώτου στο πλαίσιο της ετήσιας Συνόδου του ΔΝΤ

Σειρά επαφών του Ευ. Τσακαλώτου στο πλαίσιο της ετήσιας Συνόδου του ΔΝΤ


Σειρά επαφών, στο πλαίσιο της ετήσιας Συνόδου του ΔΝΤ, έχει ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτου μαζί με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Γ.Χουλιαράκη, με κυρίαρχο θέμα τη διευθέτηση του ελληνικού χρέους.
Σήμερα ο κ. Τσακαλώτος συναντήθηκε με τον Αμερικανό υπουργό Οικονομικών Τζακ Λιου και όπως έγινε γνωστό από το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών κατά τη διάρκεια της συνάντησης εξετάσθηκε η πρόοδος που έχει σημειώσει η Ελλάδα στις μεταρρυθμιστικές προσπάθειές της.
Ο κ. Λιου τόνισε, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι η Ευρώπη πρέπει να υλοποιήσει τη δέσμευσή της να θέσει το χρέος της Ελλάδας σε βιώσιμη πορεία, μέσω ουσιαστικής ελάφρυνσης του χρέους, η οποία θα πρέπει να υποστηρίζεται από αξιόπιστη ανάπτυξη και δημοσιονομικές προσαρμογές που είναι ζωτικής σημασίας για τη μακροπρόθεσμη οικονομική κατάσταση της Ελλάδας.
Ο Ευ. Τσακαλώτος είχε επίσης συναντήσεις και τον Ευρωπαίο Επίτροπο Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί και με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
Στις 11:05 μ.μ. (ώρα Ελλάδας) αναμένεται να συνατηθεί με τον Πιέρ Κάρλο Παντοάν, υπουργό Οικονομικών της Ιταλίας, ενώ θα έχει απόψε γεύμα με τον Γουόλι Αντεγιέμο, υποδιευθυντή του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου για Οικονομικά Θέματα.
Αύριο θα συναντηθεί με την γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, τον επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ και  με τον υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας, Μισέλ Σαπέν.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης