Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

20.10.16

Ο. Γεροβασίλη: Η ΝΔ προσπαθεί να δημιουργήσει κλίμα τρομοκράτησης, με πολλαπλές παρεμβάσεις στην Δικαιοσύνη

Ο. Γεροβασίλη: Η ΝΔ προσπαθεί να δημιουργήσει κλίμα τρομοκράτησης, με πολλαπλές παρεμβάσεις στην Δικαιοσύνη

«Η πρόθεση, η πολιτική επιλογή και η υποχρέωση της κυβέρνησης είναι να μπει τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο. Τα υπόλοιπα είναι βήματα μιας διαδικασίας και η τροπολογία είναι μέρος της» δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά» και υπογράμμισε ότι για την συγκεκριμένη τροπολογία, που αφορά στη διακοπή σήματος στα μη αδειοδοτημένα κανάλια, όπως έχει αναφέρει και ο υπουργός επικρατείας Νίκος Παππάς, θα προηγηθεί διάλογος, με στόχο να υπάρξουν οι ευρύτερες δυνατές συναινέσεις. 
Ερωτηθείσα για τις εξελίξεις αναφορικά με το ΣτΕ, είπε ότι «έχουμε μια πρώτη απόφαση του ΣτΕ, να μπει στην ουσία της υπόθεσης» και υπογράμμισε ότι η απόφαση δεν προδικάζει το αποτέλεσμα. Η κ. Γεροβασίλη τόνισε, ότι υπάρχουν δύο πιθανότητες, είτε να κριθεί συνταγματικός ο νόμος και να προχωρήσει η διαδικασία όπως έχει, είτε να κριθεί αντισυνταγματικός και να γυρίσουμε στο προηγούμενο καθεστώς.
Η κυβερνητική εκπρόσωπος σημείωσε ότι θα πρέπει να εξεταστεί και το σκεπτικό της απόφασης, τόνισε ότι η εκτελεστική και η δικαστική εξουσία είναι ανεξάρτητες εξουσίες, υπογράμμισε ότι δεν θα κρίνει και θα περιμένει την απόφαση της Δικαιοσύνης, ωστόσο υπογράμμισε, ότι κάθε νόμος παράγει ένα αποτέλεσμα. Η Όλγα Γεροβασίλη υπογράμμισε, ότι οι δικαστικές αποφάσεις δεν θα πρέπει να επηρεάζονται από τι συμβαίνει στην κοινή γνώμη και στο δημόσιο διάλογο. Ζήτησε πάντως από όλους όσους έχουν δημόσιο λόγο, να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων.
Ερωτηθείσα για τις δηλώσεις της ΝΔ, και τις μεθόδους παρακράτους που χρεώνει στην κυβέρνηση, η κ. Γεροβασίλη υπογράμμισε τις δηλώσεις του βουλευτού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κ. Φορτσάκη και υπογράμμισε: «Από εμάς δεν υπάρχει καμία παρέμβαση στη Δικαιοσύνη. Αντιθέτως, στελέχη της ΝΔ μιλάνε για αντισυνταγματικότητα του νόμου, χωρίς αυτό να θεωρείται παρέμβαση. Η ΝΔ προσπαθεί να δημιουργήσει ένα κλίμα τρομοκράτησης, ένα πολεμικό κλίμα, με πολλαπλές παρεμβάσεις στην Δικαιοσύνη», είπε. Και συμπλήρωσε: «Η κυβέρνηση έφτιαξε ένα νόμο, τον υπερασπίστηκε στον δημόσιο διάλογο και προχώρησε ανοιχτά και καθαρά».

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης