Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

21.10.16

Δήλωση του γγΑ για τις "ανησυχίες" του Βουλευτή Γ.Μαυρωτά περί του ΕΣΚΑΝ

Δήλωση του γγΑ για τις "ανησυχίες" του Βουλευτή Γ.Μαυρωτά περί του ΕΣΚΑΝ



O Βουλευτής του Ποταμιού κ. Γεώργιος Μαυρωτάς σε κοινοβουλευτική του ερώτηση εκφράζει ανησυχία για "δυσλειτουργίες" του Εθνικού Συμβουλίου Καταπολέμησης Ντόπινγκ και ζητά να παρουσιαστούν οι αιτίες των προβλημάτων του Οργανισμού. Ο ίδιος, συμβασιούχος και μισθοδοτούμενος επί σειρά ετών από το ΕΣΚΑΝ, ως μέλος του Επιστημονικού του τμήματος θα έπρεπε να γνωρίζει ότι :

Ο Οργανισμός Αντιντόπινγκ της χώρας έφτασε στο χείλος του γκρεμού κατά τα χρόνια της διακυβέρνησης της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ διότι :

  1. ΔΕΝ είχε εναρμονισθεί Εθνικός Κώδικας με αυτόν της WADA
  2. ΔΕΝ υπήρχε επιστημονικό συμβούλιο τα τελευταία έξι χρόνια
  3. ΔΕΝ υπήρχε πειθαρχικό συμβούλιο
  4. ΔΕΝ είχαν πιστοποιηθεί οι δειγματολήπτες
  5. ΔΕΝ είχαν γίνει απαιτητά υπέρογκα χρέη τρίτων προς το ΕΣΚΑΝ από δειγματοληψίες
  6. ΔΕΝ είχε προχωρήσει η σύσταση του ΕΣΚΑΝ σε ΝΠΙΔ

και πολλά ακόμα "ΔΕΝ" τα οποία ήταν της αρμοδιότητας ΚΑΙ του κ. Μαυρωτά, ο οποίος εκ των υστέρων, αντί να απολογείται ασκεί κριτική. Ας μας πει ο κ. Μαυρωτάς τι απέγινε η προταθείσα οργανωτική αναδιάρθρωση για το ΕΣΚΑΝ από το 2006; Που "χάθηκε" και γιατί;

Μέσα σε ένα έτος, από τη σημερινή κυβέρνηση έχουν ήδη λυθεί ζητήματα που εκκρεμούσαν επί δεκαετία και προωθείται η διαδικασία μετατροπής του ΕΣΚΑΝ σε ΝΠΙΔ, με σύνταξη οικονομοτεχνικής μελέτης, κανονισμούς λειτουργίας, οργανόγραμμα κλπ.

Σε κάθε "όψιμο ανησυχούντα" λέμε ότι το αντιντόπινγκ στην Ελλάδα νοικοκυρεύεται, χωρίς την ανεξέλεγκτη διασπάθιση πακτωλού χρημάτων, όπως γινόταν επί δεκαετία, και θα λειτουργήσει κανονικά, προκειμένου να σπάσει το απόστημα της χρήσης απαγορευμένων ουσιών και μεθόδων στον Ελληνικό Αθλητισμό.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης