Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

30.11.16

Γ. Τσιρώνης: Η Ελλάδα επαναπροσδιορίζει την οικονομία της και μπαίνει σε τροχιά ανάπτυξης

Γ. Τσιρώνης: Η Ελλάδα επαναπροσδιορίζει την οικονομία της και μπαίνει σε τροχιά ανάπτυξης

«Η Ελλάδα, μετά από έξι χρόνια κρίσης, επαναπροσδιορίζει την οικονομία της και μπαίνει σε τροχιά ανάκαμψης», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιάννης Τσιρώνης, στο συνέδριο του Economist για τη βιώσιμη ανάπτυξη στη νοτιοανατολική Ευρώπη και την περιοχή της Μεσογείου, με τίτλο «Adapt or Die».
Όπως σημείωσε, «για τη χαμηλή παραγωγικότητα της ελληνικής οικονομίας δεν έφταιγαν οι "τεμπέληδες" όπως αποκλήθηκαν Έλληνες, αλλά ένα διεφθαρμένο καθεστώς διαπλοκής δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και ένα πολιτικό σύστημα που στηρίχθηκε στις πελατειακές σχέσεις». Ωστόσο, τόνισε ότι «η μάχη που δίνει η κυβέρνησή μας ενάντια στη διαφθορά και τη διαπλοκή δεν πρέπει να μας κάνει να ξεχνάμε ότι η κρίση δεν είναι ελληνικό φαινόμενο» και πρόσθεσε πως οι «μεγάλες προκλήσεις αναδύονται μπροστά μας και απειλούν τον πλανήτη και ολόκληρη την ανθρωπότητα».
Ο κ. Τσιρώνης αναφέρθηκε στη γεωπολιτική αστάθεια σε χώρες της Νοτιοανατολικής Μεσογείου και της Εγγύς Ανατολής, λέγοντας ότι «οι πόλεμοι γεννιούνται από την απληστία και την επιδίωξη κυριαρχίας στους φυσικούς και ενεργειακούς πόρους».

«Εξαιρετικά σημαντική πρόκληση είναι και η κλιματική αλλαγή. Αποδείξαμε στο Παρίσι και το Μαρακές ότι οι πολιτισμικές και οικονομικές διαφορές δεν αποτελούν εμπόδιο για να διασώσουμε ενωμένοι το κοινό μας σπίτι. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι πρόσφυγες της συριακής κρίσης είναι απειροελάχιστοι μπροστά στα 100 εκατομμύρια πρόσφυγες που θα προκαλέσει η κλιματική αλλαγή. Η κλιματική αλλαγή δεν είναι, πλέον, μία υπόθεση. Ακόμα και εάν σήμερα σταματούσαμε να παράγουμε αέρια του θερμοκηπίου, οι επιπτώσεις από τη μέχρι σήμερα συμπεριφορά μας θα είναι σημαντικές και θα δημιουργήσουν σοβαρά κόστη στην οικονομία και την κοινωνία», υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης