Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

19.12.16

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Γιώργος Βασιλειάδης παραβρέθηκε στην ετήσια γιορτή βράβευσης των κορυφαίων του Αθλητισμού για το 2016

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Γιώργος Βασιλειάδης παραβρέθηκε στην ετήσια γιορτή βράβευσης των κορυφαίων του Αθλητισμού για το 2016,
που διοργανώνει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου (Π.Σ.Α.Τ.) και απηύθυνε χαιρετισμό.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο κ. Βασιλειάδης:

«Αξιότιμε κ. Πρόεδρε της Δημοκρατίας, κυρίες και κύριοι, είναι μεγάλη τιμή για μένα να χαιρετίζω τη σημερινή βράβευση των κορυφαίων Αθλητών του 2016. Αθλητές που τίμησαν τη χώρα μας και μας γέμισαν χαρά και υπερηφάνεια με τις επιδόσεις τους, την προσπάθειά τους, το ήθος τους και την αυταπάρνησή τους. Και ιδίως για τους αθλητές του Κλασικού και Ερασιτεχνικού Αθλητισμού που προπονούνται μέσα σε συνθήκες δύσκολες, αφού λόγω της οικονομικής κρίσης τα χορηγικά όρια είναι ασφυκτικά περιορισμένα και ταυτόχρονα η πολιτεία μολονότι προσπαθεί, αδυνατεί να καλύψει τις μεγάλες ανάγκες τους, πλην των βασικών.
Μέσα σ΄αυτό το πλαίσιο, κάθε επιτυχία παίρνει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις. Το μόνο που έχω να πω, ως εκπρόσωπος της οργανωμένης πολιτείας , είναι πως θα προσπαθήσουμε, μέσα και σε αυτά τα ασφυκτικά δημοσιονομικά πλαίσια, με χρηστή διοίκηση και συνετή διαχείριση, να είμαστε πάντα δίπλα στους αθλητές και τους προπονητές τους, προσπαθώντας να κάνουμε όσες παρεμβάσεις είναι δυνατόν, ώστε να μπορούν με αξιοπρέπεια να αγωνίζονται για όλους μας και να αποτελούν πρότυπο για την κοινωνία και κοιτίδες εθνικής υπερηφάνειας σε καιρούς δύσκολους, όπως σήμερα.
Οι σημερινές βραβεύσεις αποκτούν ακόμα μεγαλύτερη σημασία, αν λάβουμε υπόψη μας, ότι αυτοί που αποφάσισαν είναι οι αθλητικοί συντάκτες, οι οποίοι έχουν όχι μόνο εξαιρετική κατάρτιση, αλλά κυρίως φέρουν μια διττή ιδιότητα. Από τη μια μεριά παρακολουθούν από κοντά τις προσπάθειες, τις αγωνίες και τον αγώνα των αθλητών και από την άλλη αφουγκράζονται τον παλμό της κοινωνίας.
Όλοι αυτοί που σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες και πολλές φορές εργαζόμενοι σε συνθήκες και σε καθεστώς γαλέρας, άσχημα αμειβόμενοι και αφόρητα πιεσμένοι από εξωαθλητικά επιχειρηματικά συμφέροντα, προσπαθούν να επιτελέσουν με αξιοπρέπεια το λειτούργημά τους.
Τους χαιρετίζουμε, τους αναγνωρίζουμε και ταυτόχρονα τους ζητάμε να προχωρήσουν ένα βήμα μπροστά, απομονώνοντας ελάχιστη μερίδα συναδέλφων τους που καταπατούν κάθε έννοια δεοντολογίας.
Σήμερα, οι συνθήκες είναι ώριμες ώστε να ξεκινήσει ένας γόνιμος διάλογος, με την πολιτεία αρωγό, για τα προβλήματα της αθλητικής δημοσιογραφίας που, ας μη γελιόμαστε, λίγο διαφέρουν από αυτά της πολιτικής.
Συνηθίζεται, απ’ ότι μου είπαν, ο Υπουργός Αθλητισμού να εξαγγέλλει κάποια πράγματα απ’ αυτό το βήμα. Εγώ, το μόνο που έχω να εξαγγείλω είναι λίγα λόγια, πολλή δουλειά, καλή προαίρεση για καλή συνεργασία και με τις σκέψεις αυτές, χαιρετίζω τη σημερινή εκδήλωση, δίνοντας συγχαρητήρια στον ΠΣΑΤ και στον Πρόεδρό του, με τον οποίο η συνεργασία ξεκίνησε σε καθεστώς έτσι…αμοιβαίας καχυποψίας, αλλά έχει εξελιχθεί εξαιρετικά και εύχομαι καλή επιτυχία. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ».

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης