Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

3.1.17

«Κάθε ευρώ που πλεονάζει θα δίνεται σε όσους πλήττονται»

«Κάθε ευρώ που πλεονάζει θα δίνεται σε όσους πλήττονται»
«Μέχρι το τέλος του 2017 θα εκκαθαριστεί το σύνολο των εκκρεμών αιτήσεων, ενώ, από το τέλος του 2017 και μετά, η απονομή της σύνταξης θα γίνεται εντός τριμήνου από την υποβολή της αίτησης» δήλωσε η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, η οποία παραχώρησε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον υφυπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσο Πετρόπουλο, τη γενική γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Στέλλα Βρακά και τον διοικητή του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), Αθανάσιο Μπακαλέξη, για την έναρξη της λειτουργίας του ΕΦΚΑ, από την 1η Ιανουαρίου 2017.
Ταυτόχρονα, όπως τόνισε, η υιοθέτηση ενιαίων και απλών κανόνων θα συμβάλει στην ασφάλεια δικαίου και οι πολίτες θα είναι σε θέση να γνωρίζουν με ακρίβεια, ζητήματα όπως το ύψος των εισφορών τους, το ασφαλιστικό ιστορικό τους και τη σύνταξη που θα λάβουν.
Η κ. Αχτσιόγλου υπογράμμισε ότι η λειτουργία του ΕΦΚΑ «αποτελεί ένα μεγάλο βήμα στη δύσκολη προσπάθειά μας να στήσουμε ξανά στα πόδια του ένα σύγχρονο σύστημα δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης. Δύσκολη προσπάθεια, γιατί έχουμε να αντιμετωπίσουμε μία σειρά πολιτικών επιλογών με βαθιές ρίζες, που υποθήκευσαν το μέλλον της κοινωνικής ασφάλισης.
Την ίδια στιγμή, αποτελεί μία μεγάλη και δύσκολη προσπάθεια, γιατί δεν είμαστε αντιμέτωποι απλά με τη βαριά σκιά του παρελθόντος, αλλά και με την πραγματικότητα της κρίσης και τις επιδιώξεις όλων όσοι βλέπουν στην κοινωνική ασφάλιση άλλο ένα πεδίο ιδιωτικής κερδοφορίας και όχι ένα καθολικό κοινωνικό δικαίωμα». «Προχωρήσαμε στη δημιουργία του ΕΦΚΑ και μίας νέας αρχιτεκτονικής για την κοινωνική ασφάλιση, με πρώτο στόχο να διασφαλίσουμε το δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα ενός συστήματος που στηρίζεται στην αλληλεγγύη των γενεών» διευκρίνισε.
Σημείωσε δε, ότι «η δημιουργία του ΕΦΚΑ αποτελεί μία πραγματική ενοποίηση των ασφαλιστικών Ταμείων, σε αντίθεση με προηγούμενες παρεμβάσεις που ισοδυναμούσαν με κατ΄ όνομα συγχωνεύσεις, ενώ στην πράξη περιορίστηκαν σε απλή μεταφορά των επιμέρους Ταμείων κάτω από οργανισμούς- "ομπρέλες"».
Η κ. Αχτσιόγλου σχολίασε ότι η συνολική διοικητική και ουσιαστική ενοποίηση αναμένεται να βελτιώσει την καθημερινότητα των πολιτών, αλλά και την πορεία του ασφαλιστικού συστήματος.
Συγκεκριμένα, εξήγησε ότι οι ασφαλισμένοι θα έχουν πλέον γρήγορη και αποτελεσματική πρόσβαση στις υπηρεσίες του ΕΦΚΑ, θα σταματήσουν τα φαινόμενα όπου πολίτες έπρεπε να ταξιδέψουν από κάποιο απομακρυσμένο νησί στον Πειραιά, προκειμένου να υποβάλουν αίτηση συνταξιοδότησης και η απλοποίηση των διαδικασιών θα επιταχύνει σημαντικά την εκκαθάριση των αιτήσεων συνταξιοδότησης.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης