Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

23.1.17

Π. Κουρουμπλής: Να προχωρήσει η απόδοση χερσαίων χώρων του Οργανισμού Λιμένα Ελευσίνας σε τρεις δήμους

Π. Κουρουμπλής: Να προχωρήσει η απόδοση χερσαίων χώρων του Οργανισμού Λιμένα Ελευσίνας σε τρεις δήμους

Τη σύσταση ευέλικτης επιτροπής που θα κινήσει άμεσα τις διαδικασίες για την απόδοση χερσαίων χώρων του Οργανισμού Λιμένα Ελευσίνας -που δεν χρησιμοποιούνται για λιμενικές δραστηριότητες- στις τοπικές κοινωνίες των δήμων Ελευσίνας, Ασπροπύργου και Μεγάρων, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Ύστερα από ευρεία σύσκεψη στην αντιπεριφέρεια Δυτικής Αττικής, με τη συμμετοχή των δημάρχων από τις τρεις περιοχές, βουλευτών όλων των κομμάτων και υπηρεσιακών παραγόντων ο κ. Κουρουμπλής δήλωσε: «είχαμε μια γόνιμη και δημιουργική συζήτηση για ένα αίτημα που έρχεται από πολύ παλιά. Το αίτημα των τοπικών κοινωνιών και της τοπικής αυτοδιοίκησης, χερσαίες ζώνες που δεν είναι απαραίτητες για την ανάπτυξη του λιμανιού να δοθούν σε χρήση προς τους δήμους. Καταλήξαμε όλοι ομοφώνως σε πρακτικές πλέον λύσεις για να ξεπεράσουμε τα γραφειοκρατικά εμπόδια και αυτό το χρονίζον αίτημα να πάρει το δρόμο που πρέπει».

Υπογράμμισε επίσης τη σημασία που έχει η απόφαση να αποδοθούν στις κοινωνίες Ελευσίνας, Ασπροπύργου και Μεγάρων χώροι και από το παραλιακό μέτωπο, κυρίως ενόψει της ευκαιρίας που παρουσιάζεται για την αναβάθμιση της περιοχής, με την ανακήρυξη της Ελευσίνας σε Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2021.

Ο κ.Κουρουμπλής ζήτησε η σύσταση της επιτροπής να γίνει ως την Τετάρτη και να συμμετέχουν σε αυτή από ένας εκπρόσωπος των τριών Δήμων, εκπρόσωπος της Αντιπεριφέρειας Δυτικής Αττικής, εκπρόσωπος του Οργανισμού Λιμένα Ελευσίνας και εκπρόσωπος του ΤΑΙΠΕΔ. Ορίστηκε ήδη η εκπρόσωπος του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής που ανέλαβε το συντονισμό των εργασιών.


Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης