Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

10.4.17

Συνάντηση Π. Σκουρλέτη-ΕΝΠΕ για ΟΤΑ και την αναθεώρηση του «Καλλικράτη»

Συνάντηση Π. Σκουρλέτη-ΕΝΠΕ για ΟΤΑ και την αναθεώρηση του «Καλλικράτη»

Τις προτάσεις της επί του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών κατέθεσε στην ηγεσία του η Ένωση Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ).
Οι προτάσεις της ΕΝΠΕ αφορούν θέματα προσωπικού των Περιφερειών, λειτουργικά ζητήματα καθώς και σειρά ρυθμίσεων για δημόσιες συμβάσεις, δαπάνες και τη δημόσια περιουσία, ενώ επισημάνθηκε η αναγκαιότητα να μετεξελιχθεί ο θεσμός της περιφερειακής αυτοδιοίκησης σε περιφερειακή διακυβέρνηση. Σημειώνεται ότι έπειτα από σχετική ερώτηση της περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Χριστιάννας Καλογήρου, ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να επανεξεταστεί το χωροταξικό της Λέσβου, χωρίς να προσδιορίσει σε πόσα κομμάτια θα «σπάσει» ο δεύτερος σε έκταση δήμος της χώρας.
Το πολυνομοσχέδιο, το οποίο περιέχει μεταξύ άλλων ρυθμίσεις σχετικές με την οργάνωση, τη λειτουργία, τα οικονομικά και το προσωπικό των Ο.Τ.Α., βρίσκεται στην Κεντρική Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή (ΚΕΝΕ), και μετά τις διακοπές του Πάσχα αναμένεται να εισαχθεί στις επιτροπές της Βουλής.
Στη συνάντηση συζητήθηκε και η αναθεώρηση του «Καλλικράτη», ενώ όπως ανέφερε ο κ. Σκουρλέτης, «συμφωνήσαμε οι επόμενοι μήνες να είναι μήνες ανταλλαγής απόψεων, έτσι ώστε να είμαστε σε θέση περί τα μέσα του χρόνου, να προχωρήσουμε σε κάποιες βαθιές, ριζικές θεσμικές αλλαγές του σημερινού θεσμικού πλαισίου που διέπει τους ΟΤΑ».
«Το πολυνομοσχέδιο αίρει δυσλειτουργίες και «θολούρες» του «Καλλικράτη», περιλαμβάνει διατάξεις που κινούνται σε θετική κατεύθυνση, και ως Ένωση Περιφερειών Ελλάδας προτείνουμε σειρά αλλαγών και πρόσθετων ρυθμίσεων προκειμένου να βελτιώσουμε ακόμη περισσότερο την παραγωγικότητα των Περιφερειών. Στη σημερινή συνάντηση συζητήσαμε και για το μεγάλο στοίχημα που είναι η μετεξέλιξη της περιφερειακής αυτοδιοίκησης σε περιφερειακή διακυβέρνηση, να γίνει πράξη δηλαδή η Ελλάδα των Περιφερειών προς όφελος των πολιτών», σημείωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΕΝΠΕ και περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός.
Στη συνάντηση συμμετείχαν ακόμα, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών, Κώστας Πουλάκης, οι περιφερειάρχες Αττικής Ρένα Δούρου, Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης Χρήστος Μέτιος, ο αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής Γιάννης Γιώργος και οι περιφερειακοί σύμβουλοι Αττικής Δημ. Μαραβέλιας, Ιονίων Νήσων Σπύρος Σπύρου και Πελοποννήσου Νίκος Πατσαρίνος.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης