Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

14.6.17

Αν. ΥΠΕΝ, Σωκράτης Φάμελλος: "Η ΝΔ δεν επιθυμεί την αυτόνομη πορεία της χώρας"

Αν. ΥΠΕΝ, Σωκράτης Φάμελλος: "Η ΝΔ δεν επιθυμεί την αυτόνομη πορεία της χώρας"



Αναφερόμενος στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου ο Αν. ΥΠΕΝ, Σωκράτης Φάμελλος, μιλώντας νωρίτερα στον Ρ/Σ ΒΗΜΑ Fm 99.5 επεσήμανε ότι "στη διαπραγμάτευση η κυβέρνηση δεν παίζει παιχνίδια, ούτε μπλοφάρει. Διεκδικεί αυτό που δικαιούται η χώρα. Είμαστε απόλυτα ξεκάθαροι ως προς τις θέσεις μας στο πεδίο του δημόσιου διαλόγου και δεν ζητάμε κάτι παράλογο. Έχουμε κερδίσει τη συζήτηση για το χρέος, ήδη κατά την α' αξιολόγηση". Και πρόσθεσε: "Η Ελλάδα είναι απολύτως συνεπής στις δεσμεύσεις της. Έχει αναπτύξει συνεργασίες με την Ευρώπη και την ευρύτερη περιοχή, που την καθιστά δυνατή στο να διεκδικήσει μία δίκαιη λύση. Ζητούμε τα αυτονόητα: να εφαρμόζονται οι αποφάσεις στην Ευρώπη και να επικρατήσει η φωνή της λογικής και η πρακτική της σύνθεσης. Είναι η στιγμή που οι εταίροι μας πρέπει να αποδείξουν τη δική τους συνέπεια".

Ο Σωκράτης Φάμελλος άσκησε έντονη κριτική στη στάση της ΝΔ ως προς το ζήτημα του χρέους τονίζοντας ότι εάν δεν επιλυθεί το θέμα του χρέους, δεν θα ανασταλεί η εποπτεία, με αποτέλεσμα την παρεμπόδιση της αυτόνομης πορείας της χώρας μας. "Πιθανόν η ΝΔ να μην επιθυμεί την αυτόνομη πορεία της ελληνικής οικονομίας. Προτιμά την προσκόλληση και τον εγκλωβισμό στην ευρωομάδα του κ. Βέμπερ, οι δηλώσεις του οποίου είναι τραγικές εναντίον της Ελλάδας. Μετά την απίστευτη κωλοτούμπα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, σχετικά με τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, σήμερα, η ΝΔ μας κατηγορεί γιατί το θέτουμε ως ζήτημα στα ευρωπαϊκά όργανα. Τελικά, η ΝΔ έχει μια περίεργη στάση σε θέματα χρέους. Μάλλον ξέρουν μόνο να δημιουργούν χρέη, όπως αυτά του κ. Μητσοτάκη στον Κήρυκα Χανίων, τα δανεικά και αγύριστα και όχι να λύνουν τα θέματα χρέους και να στηρίζουν τη χώρας", είπε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με τις πρόσφατες δηλώσεις Σόιμπλε ο Αν ΥΠΕΝ σχολίασε: "Δίνω μεγαλύτερη σημασία στις αποφάσεις των οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, παρά σε δηλώσεις που ίσως γίνονται για εσωτερική κατανάλωση, στο πλαίσιο της γερμανικής προεκλογικής περιόδου και πιθανών συσχετισμών δυνάμεων, μέσα στο Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα της Γερμανίας". Τόνισε δε, ότι κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου υπήρξε συντεταγμένη και ομόφωνη στάση στα ζητήματα της διαπραγμάτευσης. "Το Υπουργικό Συμβούλιο έδωσε την μέγιστη εμπιστοσύνη και εξουσιοδότηση στους διαπραγματευτές μας, συνεπώς οι δηλώσεις περί ασυμφωνίας και διαφορετικής τακτικής ως προς τη διαπραγμάτευση δεν έχουν σχέση, ούτε με την πραγματικότητα, ούτε καν με την φαντασία ".

Πρόσθεσε δε, ότι υπάρχουν σημαντικά πλεονεκτήματα για τη χώρα και λόγω Γαλλίας και λόγω των εκλογών Γερμανίας, "πλεονεκτήματα που μπορούμε να αξιοποιήσουμε. Μπορούμε να έχουμε λύση στο αυριανό Eurogroup, αλλά το σημαντικό για εμάς είναι η ίδια η επίλυση, συνεπώς δεν διακρίνουμε σε ποιο επίπεδο μπορεί αυτό να επιτευχθεί, αύριο ή στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής. Διότι, εμείς διεκδικούμε υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης και την προσέλκυση νέων επενδύσεων, που θα μας δώσουν νέα εργασία και νέο προϊόν".

Και κατέληξε: "Στην πραγματική οικονομία τα πράγματα προχωράνε στη χώρα μας . Η συζήτηση που γίνεται στα τηλεπαράθυρα δεν έχει σχέση με την πραγματική οικονομία και την εργασία. Εμείς προσπαθούμε και κάθε μέρα αλλάζουμε τις συνθήκες στο επίπεδο της εργασίας και της οικονομίας. Γι' αυτό δικαιούμαστε και τη λύση. Με όχημα τη δίκαιη ανάπτυξη και καύσιμο την οικονομία, την εργασία και τη διάθεση των Ελλήνων χρειαζόμαστε απλά να μας ανοίξει το πράσινο φως".

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης