Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

7.12.17

Τ. Ερντογάν: Μετά από 94 χρόνια, «υπάρχουν διάφορα θέματα» στη Συνθήκη της Λοζάνης

Τ. Ερντογάν: Μετά από 94 χρόνια, «υπάρχουν διάφορα θέματα» στη Συνθήκη της Λοζάνης 

«Αν κοιτάξουμε το κατά κεφαλήν εισόδημα είναι γύρω στα 18.000 $, ενώ στη Δυτική Θράκη ο αριθμός είναι γύρω στα 2.200 $. Δεν υπάρχει απαραίτητη στήριξη στον τομέα των επενδύσεων για τους εκεί ανθρώπους και υπάρχει μια διάκριση εκεί. Στην Τουρκία δεν μπορείτε να δείτε μία τέτοια εφαρμογή εναντίον των Ρωμιών πολιτών. Δεν υπάρχει η παραμικρή διάκριση σε ό,τι αφορά τους χώρους προσευχής. Στην Δυτική Θράκη όμως δεν μπορούν να χωνέψουν ακόμη ούτε τη λέξη «τουρκική» να γράφει σε μία πινακίδα ενός σχολείου ή κάποιου συλλόγου. Εγώ είμαι της άποψης ότι πρέπει να ξεπεράσουμε τα θέματα αυτά. Όταν μιλάω για επικαιροποίηση (της Συνθήκης της Λοζάνης), εννοώ αυτά ακριβώς τα θέματα», υποστήριξε ο Τούρκος Πρόεδρος Ρεζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο Προεδρικό Μέγαρο.
 
Σε άλλο σημείο των δηλώσεών του ανέφερε: «Όταν αποχωρήσατε εσείς από το ΝΑΤΟ, εμείς σας στηρίξαμε να γίνεται ξανά μέλος. Αν το είχαμε εμποδίσει εμείς τότε δεν θα μπορούσατε να γίνετε μέλος του ΝΑΤΟ. Εμείς σας είδαμε σαν γείτονες. Το ίδιο κάνουμε και σήμερα. Το ίδιο ισχύει και για το Κυπριακό", είπε ο Τούρκος πρόεδρος Ρεζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο Προεδρικό Μέγαρο.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης