Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

20.4.18

Φ. Κουβέλης: Ενίσχυση του Στόλου με γαλλικές φρεγάτες

Φ. Κουβέλης: Ενίσχυση του Στόλου με γαλλικές φρεγάτες


Την ενοικίαση, με τη μέθοδο της χρονομίσθωσης (leasing), 2 σύγχρονων φρεγατών τύπου FREMM από τις υφιστάμενες στο γαλλικό στόλο, ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώτης Κουβέλης σε συνέντευξη του στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι, ενώ συζητείται και η προμήθεια άλλων δύο φρεγατών.
Οι δύο FREMM θα αφιχθούν στην Ελλάδα εντός του καλοκαιριού, εντασσόμενες στη δύναμη του Στόλου με την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης των ελληνικών πληρωμάτων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, σε εξέλιξη βρίσκονται διαπραγματεύσεις μεταξύ της ελληνικής και της γαλλικής κυβέρνησης για την προμήθεια νέων φρεγατών τύπου Belh@rra ενώ ενδεχομένως η ενοικίαση των δύο φρεγατών τύπου Fremm με τη μέθοδο της χρονομίσθωσης να συνεχιστεί με παράταση του αρχικού συμβολαίου.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες στο υπό διαπραγμάτευση πρόγραμμα προμηθείας των νέων φρεγατών θεωρείται βέβαιη η συμμετοχή της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας και των Ναυπηγείων.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης