Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

20.4.18

Γ. Σταθάκης: Δεν θα ζητήσουμε συγνώμη από την κυβέρνηση Σαμαρά γιατί ανατρέψαμε τα σχέδιά της για τη ΔΕΗ

Γ. Σταθάκης: Δεν θα ζητήσουμε συγνώμη από την κυβέρνηση Σαμαρά γιατί ανατρέψαμε τα σχέδιά της για τη ΔΕΗ


Η κυβέρνηση, μέσα από συστηματική και σκληρή διαπραγμάτευση, ανέτρεψε τους δραματικούς σχεδιασμούς και τις δεσμεύσεις που είχαν αναλάβει για τη ΔΕΗ, διαδοχικά προηγούμενες κυβερνήσεις. Αυτό δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, μιλώντας για το νομοσχέδιο με τα «Διαρθρωτικά μέτρα για την πρόσβαση στον λιγνίτη και το περαιτέρω άνοιγμα της χονδρεμπορικής αγοράς ηλεκτρισμού».
Ο υπουργός ανέφερε ότι αποτελεί θράσος η στάση της ΝΔ, σημειώνοντας ότι η σημερινή κυβέρνηση ανέτρεψε, προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος, τις τρεις βασικές ιδιωτικοποιήσεις που προωθούσε η κυβέρνηση Σαμαρά. «Φέρνουμε την τρίτη κατά σειρά επιτυχημένη κύρωση στις ιδιωτικοποιήσεις στον ενεργειακό τομέα. Δεν θα ζητήσουμε, ασφαλώς, συγνώμη από τη ΝΔ και τον κ. Σαμαρά γιατί ακυρώσαμε τα σχέδιά τους. Γι' αυτό, άλλωστε, μας εμπιστεύτηκε ο ελληνικός λαός και την πρώτη και τη δεύτερη και θα μας εμπιστευτεί και την τρίτη φορά» τόνισε ο κ. Σταθάκης.
Κρατήσαμε τις υδροηλεκτρικές μονάδες
Ο υπουργός επισήμανε ότι με το νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή, η κυβέρνηση κινήθηκε αυστηρά στο πλαίσιο της απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου και δεν άνοιξε κανένα άλλο θέμα διαπραγμάτευσης. Υπογράμμισε, εξάλλου, ότι δεν πωλείται καμία υδροηλεκτρική μονάδα, που είναι και οι καλύτερες μονάδες από άποψη απόδοσης στη ΔΕΗ και αποτελούν και τη βάση της κερδοφορίας της. Δεν πωλούνται οι μονάδες φυσικού αερίου που αποτελούν, επίσης, εξαιρετικά αποδοτικές μονάδες.
Πωλούνται δύο μονάδες λιγνίτη, μία στη Μεγαλόπολη που έχει σύντομη διάρκεια ζωής και μία στη Μελίτη. Συγκριτικά με τους σχεδιασμούς των προηγούμενων κυβερνήσεων, στη ΔΕΗ μένει ο Άγιος Δημήτριος και αυξάνεται η ανταγωνιστικότητα όλων των μονάδων του, μετά την περιβαλλοντική αναβάθμιση. Μένει, επίσης, η «Πτολεμαϊδα 5», που με την ολοκλήρωσή της, σε δύο χρόνια, θα αποτελεί, με διαφορά, την καλύτερη λιγνιτική μονάδα από όλες. Συνεπώς, η ΔΕΗ διατηρεί μία ισοδυναμία, αν όχι πλεονέκτημα, στη σύνθεση των μονάδων του λιγνίτη, υποστήριξε.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης