Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

28.5.18

Τ. Κουίκ: Οι δεσμοί της Ελλάδας με τη Γεωργία περνούν και μέσα από την ιστορία

Τ. Κουίκ: Οι δεσμοί της Ελλάδας με τη Γεωργία περνούν και μέσα από την ιστορία


«Οι δεσμοί της Ελλάδας με τη Γεωργία περνούν και μέσα από την ιστορία, η οποία έχει ως πρωταγωνιστές είτε τους μυθικούς ήρωες της Αργοναυτικής εκστρατείας είτε σύγχρονα πρόσωπα με ιδιαίτερη βαρύτητα, όπως ο Νίκος Καζαντζάκης» τόνισε από την Τιφλίδα ο υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ.
Κατά την παρέμβασή του στο στρογγυλό τραπέζι που διοργανώθηκε στο κτίριο της Βουλής της Γεωργίας, με συντονιστή τον Πρόεδρο της χώρας Γκιόργκι Μαργκβελασβίλι και με τη συμμετοχή όλων των προέδρων, πρωθυπουργών και υπουργών Εξωτερικών από τις χώρες που τίμησαν την εκατονταετηρίδα της Γεωργιανής Δημοκρατίας, ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό, επισήμανε μεταξύ άλλων: «Είναι η Γεωργία, που ακόμα και σήμερα προστατεύει και προβάλλει τα στοιχεία του Ποντιακού Ελληνισμού, όπως αποδείχθηκε στη θαυμάσια μουσικοχορευτική παράσταση, η οποία έγινε στο Μέγαρο Μουσικής της Τιφλίδας, για να κλείσουν έτσι οι εκδηλώσεις του εορτασμού των 100 χρόνων, μιας χώρας που πέρασε πολλά, άντεξε και σήμερα εντυπωσιάζει με την ανάπτυξή της. Έτοιμη να μπει στις δύο μεγάλες συμμαχίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ».
Στο περιθώριο των πανηγυρικών εκδηλώσεων, σύμφωνα με ανακοίνωσή του, ο κ. Κουίκ είχε διμερείς συναντήσεις με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό και υπουργό Εξωτερικών της Γεωργίας Μιχέιλ Τζανελίτζε και με τον Γεωργιανό υφυπουργό Εξωτερικών, Αρμόδιο για θέματα Διασποράς Ζβίαντ Γκονάντζε.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης