Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

10.5.18

Δ. Βίτσας: Στόχος η ταχύτερη εκκένωση των πρόχειρων χώρων στέγασης προσφύγων και μεταναστών στην Πάτρα


Δ. Βίτσας: Στόχος η ταχύτερη εκκένωση των πρόχειρων χώρων στέγασης προσφύγων και μεταναστών στην Πάτρα


Mε τον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Απόστολο Κατσιφάρα, τους αντιπεριφερειάρχες, Γρηγόρη Αλεξόπουλο και Δημήτρη Δριβίλα, εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης του δήμου Πατρέων καθώς και φορέων της Αχαΐας, συναντήθηκε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Βίτσας. Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκε η κατάσταση που επικρατεί με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες στην πόλη και στο λιμάνι της Πάτρας.
Από την πλευρά του, ο υπουργός σημείωσε ότι υλοποιείται ήδη ο κυβερνητικός σχεδιασμός για την εκκένωση των πρόχειρων χώρων στους οποίους στεγάζονται πρόσφυγες και μετανάστες στην Πάτρα. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι έχουν ήδη μεταφερθεί σε δομές φιλοξενίας 270 άτομα και στόχος είναι το συντομότερο δυνατό να μεταφερθεί το σύνολο αυτών των ανθρώπων.
Ακόμη ο κ. Βίτσας σημείωσε πως είναι απαραίτητη η περιφρούρηση των χώρων μετά την εκκένωσή τους, ενώ τόνισε ότι το υπουργείο στηρίζει τις πρωτοβουλίες της Περιφέρειας και του δήμου για την μετέπειτα αξιοποίηση των χώρων αυτών.
Τέλος, ο υπουργός ανέφερε ότι παρακολουθεί στενά την υλοποίηση των έργων που θα καταστήσουν το λιμάνι της Πάτρας ασφαλές, υποσχέθηκε ότι θα βρίσκεται κοντά στην τοπική κοινωνία και αποδέχτηκε πρόταση του περιφερειάρχη να επισκεφθεί την πόλη.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης