Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

6.6.18

Γ. Σταθάκης: Κομβική επιλογή η μετάβαση των νησιών σε καθαρότερης μορφής ενέργεια

Γ. Σταθάκης: Κομβική επιλογή η μετάβαση των νησιών σε καθαρότερης μορφής ενέργεια


Τους κεντρικούς πυλώνες της ενεργειακής πολιτικής παρουσίασε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, μιλώντας στο 15ο Περιφερειακό Συνέδριο στην Ερμούπολη. Περιέγραψε τις πρωτοβουλίες που προωθούνται στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και συγκεκριμένα στις Κυκλάδες, εστιάζοντας σε δυο κομβικές επιλογές για τη μετάβαση των νησιών σε μορφές καθαρότερης ενέργειας: α) τη διασύνδεση των νησιών με το ηπειρωτικό σύστημα ηλεκτρικής ενέργειας, που υλοποιείται ύστερα από δεκαετίες κωλυσιεργίας και β) τις πρωτοβουλίες που έχουν ξεκινήσει, σε συνεργασία με την Ε.Ε., για τα μη διασυνδεδεμένα νησιά («έξυπνα» και ενεργειακά νησιά).
Ο υπουργός ξεκίνησε την ομιλία του τονίζοντας πως «οι αλλαγές που συντελούνται στον τομέα της ενέργειας είναι μονόδρομος» και ότι η Ελλάδα πρωτοστατεί στην επίτευξη φιλόδοξων περιβαλλοντικών στόχων που έχουν τεθεί στο πλαίσιο της «Συμφωνίας των Παρισίων» και των στόχων που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με ορίζοντα το 2030, δηλαδή:
- Το 30% της ενεργειακής κατανάλωσης να καλύπτεται από ΑΠΕ και -
- να καταναλώνουμε 30% λιγότερη ενέργεια σε όλους τους τομείς (κτηριακός τομέας μεταφορές, βιομηχανία κλπ).

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης