Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

23.6.18

Π. Καμμένος: Ιστορική ημέρα δικαίωσης

Π. Καμμένος: Ιστορική ημέρα δικαίωσης


Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργός Εθνικής 'Αμυνας, Πάνος Καμμένος, στον χαιρετισμό του στις κοινοβουλευτικές ομάδες του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Ζάππειο, χαρακτήρισε την σημερινή ημέρα, ιστορική και ημέρα δικαίωσης.
Είπε ότι οι ΑΝΕΛ δημιουργήθηκαν με μοναδικό σκοπό την ανάκτηση της εθνικής κυριαρχίας και αξιοπρέπειας, και την απελευθέρωση της χώρας από τα δεσμά του ΔΝΤ, τα οποία είχαν αποκόψει την Ελλάδα από τον ευρωπαϊκό κορμό, καταλύοντας αρχές και αξίες πάνω στις οποίες στηρίχθηκε το ευρωπαϊκό οικοδόμημα.
Είπε ότι η σημερινή ημέρα είναι ιστορική για την πατρίδα μας, γιατί έσπασε αυτά τα δεσμά «χωρίς να χυθεί αίμα μεταξύ του λαού όπως έγινε στις περισσότερες περιπτώσεις όπου το ΔΝΤ ανέλαβε την διοίκηση μιας χώρας».
«Τα μέλη των ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ καταφέραμε αντί τον εμφύλιο πόλεμο, την εθνική συμφιλίωση. Καταφέραμε να δώσουμε τέλος στην περίοδο του Εμφυλίου πολέμου, αλλά και της Μεταπολίτευσης. Ζοριστήκαμε και από τις δυό πλευρές, όμως κρατήσαμε σαν μια γροθιά και χάρη στους βουλευτές των δύο κοινοβουλευτικών ομάδων είμαστε σήμερα εδώ» τόνισε ο κ. Καμμένος.
Υπενθύμισε ότι στην αρχή της συνεργασίας του με τον Αλ. Τσίπρα, είχε πει ότι «όπως στον Γοργοπόταμο συναντήθηκαν οι δύο αντίθετες πλευρές, ο Άρης και ο Ζέρβας και κατάφεραν να ανατινάξουν την γέφυρα, έτσι και εμείς στα πλαίσια της εθνικής συμφιλίωσης θα συνεργαστούμε για το εθνικό συμφέρον και θα λήξουμε αυτήν την περίοδο που πολλοί θέλουν να επαναφέρουν. Δεν θα τους το επιτρέψουμε».
«Κι αφού η επιχείρηση Γοργοπόταμος τελείωσε, ξεκινάει το νέο Σχέδιο Μάρσαλ για την Ελλάδα, με την βοήθεια όμως, κυρίως των Ελλήνων» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καμμένος.
Επισήμανε ότι δεν θα ζούσαμε την ιστορική αυτή μέρα, αν οι βουλευτές των δύο κοινοβουλευτικών ομάδων υπέκυπταν στον εκβιασμό και την τρομοκρατία «που συνόδευσαν και την πρόταση δυσπιστίας που κατατέθηκε από την αντιπολίτευση, με προφανή δόλο, όχι για το όνομα της Μακεδονίας που έχουν παραδώσει εδώ και χρόνια, αλλά για να ρίξουν την κυβέρνηση και να μην φθάσουμε στην σημερινή μέρα».
Ο κ. Καμμένος είπε ότι «άλλοι χρησιμοποιούν το Ζάππειο για να υπόσχονται στον ελληνικό λαό, εμείς το χρησιμοποιούμε για να ανακοινώνουμε τα αποτελέσματα της πολιτικής που μας ζητήσατε». Τόνισε επίσης την σημασία της απόφασης του πρωθυπουργού το 2015, «να ζητήσουμε την έγκριση του ελληνικού λαού για να προχωρήσουμε».
«Δεν αλλάξαμε ποτέ πολιτική, κι όταν αποφασίσαμε ότι θα αλλάξουμε πολιτική ζητήσαμε την έγκριση του ελληνικού λαού, και τότε δεν πήραμε απλώς την έγκρισή του, αλλά ψήφισε και η αντιπολίτευση» σημείωσε ο κ. Καμμένος.
Υπογράμμισε ότι σήμερα δικαιώνονται οι ΑΝΕΛ για κάθε απόφασή τους, όπως και όσοι άντεξαν και έμειναν μαζί τους, και τόνισε ότι η σημερινή μεγάλη χαρά οφείλεται στους Έλληνες πολίτες, στις θυσίες τους και στην εμπιστοσύνη με την οποία περιέβαλαν την κυβέρνηση.
Ο κ. Καμμένος πρόσθεσε ότι η κοινή πορεία του με τον Αλέξη Τσίπρα δεν έχει φτάσει στο τέλος της, όπως πολλοί το επιθυμούν, «διότι τίποτα από όλα αυτά δεν θα είχε γίνει αν η κυβέρνηση δεν είχε αποφασίσει να συγκρουστεί με την διαπλοκή και την διαφθορά που ήταν οι κύριες αιτίες που φθάσαμε ως εδώ.»
Αναφέρθηκε στο εχθρικό κλίμα εκ μέρους ορισμένων μέσων ενημέρωσης προς την κυβέρνηση, προσθέτοντας πως «βάλαμε τέλος στους πολιτικούς και μιντιακούς βραχίονες της διαπλοκής και συγκρουστήκαμε και θα συγκρουστούμε με κάθε φασιστικό μόρφωμα που είχε στόχο να καταλύσει την δημοκρατία και να συνεχίσει να απομυζά δημόσιο χρήμα».
«Θα πρέπει να ξέρουν εκείνοι που συχνάζουν στα υπόγεια των νταβατζήδων, ότι δεν θα κάνουμε πίσω» υπογράμμισε.
Ο κ. Καμμένος είπε ότι και στα εθνικά θέματα, ανακτήθηκε στην πράξη η εθνική μας κυριαρχία, την οποία «καταφέραμε να επιβάλουμε αυτή την φορά, χωρίς την παραμικρή αμφισβήτηση εκ μέρους των συμμάχων». Ανέφερε δε, ως σημαντικότερο επίτευγμα την ανάδειξη της πατρίδας μας στο προσφυγικό, καθώς εν μέσω κρίσης και ενώ στην Ευρώπη ούρλιαζαν οι φωνές του μίσους, οι Έλληνες αγκάλιασαν τους πρόσφυγες.
Είπε ότι από εδώ και πέρα, ο ρόλος του Αλ. Τσίπρα είναι «να μπορέσει να γίνει εκείνος, ο πρωθυπουργός του άξονα της σταθερότητας που θα λύνει προβλήματα, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε όλη την ευρύτερη περιοχή της Α. Μεσογείου, της Β. Αφρικής και της Μ. Ανατολής».
Ο κ. Καμμένος είπε ότι «δεν θα επιτρέψουμε στο μαύρο μέτωπο της πολιτικής να πουλάει πατριωτισμό, δεν θα επιτρέψουμε στον πολιτικό βραχίονα που στήριξε και στηρίζει την λεηλασία του δημοσίου πλούτου να δίνει μαθήματα πατριωτισμού στους Έλληνες. Ο ελληνικός λαός θα μάθει σύντομα ποιοι ήταν οι αληθινοί πατριώτες».
Πραγματοποίησε ιδιαίτερη αναφορά στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, που παρά την τεράστια πίεση που δέχθηκαν στα οικονομικά τους, «δεν γονάτισαν, έκαναν την πατρίδα ισχυρή και βοήθησαν στον γεωπολιτικό ρόλο που αξίζει στην Ελλάδα». Επίσης, εξέφρασε την ελπίδα μέσω των δυνατοτήτων ανάκαμψης των επόμενων μηνών, «να μπορέσουμε να τους δώσουμε αυτό που δικαιούνται».
Ο Καμμένος κάλεσε τους βουλευτές και τους πολίτες που ανήκουν σε διαφορετικούς πολιτικούς σχηματισμούς, «όχι τους υπαλλήλους συγκεκριμένων συμφερόντων» να εγκαταλείψουν την διχαστική πολιτική.
«Έχουμε πολύ χώρο να τους πάρουμε μαζί και να χτίσουμε το αύριο της πατρίδας μας. Τώρα πια χτίζουμε το αύριο και θέλω να διαβεβαιώσω τον ελληνικό λαό, ότι έχει ηγέτη του έναν έντιμο και άξιο πρωθυπουργό, τον καλύτερο πρωθυπουργό της μεταπολίτευσης, τον Αλέξη Τσίπρα» κατέληξε ο κ. Καμμένος.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης