Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

9.8.18

Συνάντηση των υπουργών Εθνικής Άμυνας Ελλάδας και Κατάρ.

Συνάντηση των υπουργών Εθνικής Άμυνας Ελλάδας και Κατάρ.


Στην αναβάθμιση των διμερών σχέσεων, μεταξύ Ελλάδας και Κατάρ, στο θέμα της συνεχιζόμενης προφυλάκισης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στις φυλακές της Ανδριανούπολης καθώς και στις πρόσφατες πυρκαγιές στην ανατολική Αττική αναφέρθηκαν οι υπουργοί Εθνικής 'Αμυνας των δύο χωρών, Πάνος Καμμένος και Dr. Khalid Al - Attiyah, σε δηλώσεις τους μετά τη μεταξύ τους συνάντηση στην Αθήνα.
Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός και υπουργός Εθνικής 'Αμυνας του Κατάρ εξέφρασε τη βούληση της χώρας του να μεσολαβήσει για την απελευθέρωση των 2 Ελλήνων στρατιωτικών κάτι για το οποίο τον ευχαρίστησε ο κ. Καμμένος δεδομένου, όπως είπε, του επιπέδου των σχέσεων του εμιράτου με την Τουρκία.
Παράλληλα, ο κ. Dr. Khalid Al - Attiyah, εξέφρασε τα συλλυπητήρια και την αμέριστη συμπαράσταση του προς τον ελληνικό λαό με αφορμή την τραγωδία στο Μάτι. Από την πλευρά του ο κ. Καμμένος εξέφρασε τη βούληση της Ελλάδας να συμβάλλει στην επίλυση του προβλήματος του Κατάρ με το συμβούλιο συνεργασίας του Κόλπου.
Επίσης, υπενθύμισε ότι το Κατάρ ήταν η μοναδική χώρα που επένδυσε στη χώρα μας κατά τη διάρκεια της κρίσης. Οι υπουργοί Εθνικής 'Αμυνας των δύο χωρών εξήραν το επίπεδο της διμερούς συνεργασίας - τεχνολογικό, οικονομικό, κλπ, και συμφώνησαν στην αναβάθμιση των διμερών σχέσεων στο επίπεδο της αμυντικής βιομηχανίας, ιδιωτικής και κρατικής. Επίσης, συμφώνησαν στην εκπαίδευση πιλότων του Κατάρ στην Ελλάδα.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης