Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

7.12.18

Την ενεργειακή πολιτική για τα επόμενα δώδεκα χρόνια, παρουσίασε ο Γ. Σταθάκης στη Λάρισα

Την ενεργειακή πολιτική για τα επόμενα δώδεκα χρόνια, παρουσίασε ο Γ. Σταθάκης στη Λάρισα


Την ενεργειακή πολιτική για τα επόμενα δώδεκα χρόνια, μέσω των ενεργειακών κοινοτήτων παρουσίασε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας, στον χώρο της Πινακοθήκης Κατσίγρα.
Ο κ.Σταθάκης αναφέρθηκε στις προοπτικές για τις ενεργειακές κοινότητες οι οποίες θα χρηματοδοτηθούν με 25 εκατομμύρια ευρώ με πόρους που θα προέρχονται από το ΕΣΠΑ και επεσήμανε ότι η ιδέα είναι απλή για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ), αφού πλέον οι πολίτες θα μπορούν να συνεταιρίζονται και να συμμετέχουν στην παραγωγή της ενέργειας μέχρι 1 ΜW. Από την παραγόμενη ενέργεια θα πωλείται στη συνέχεια η πλεονάζουσα σε τιμές, συμφέρουσες.
Χαρακτηριστικά, ο κ.Σταθάκης ανέφερε ότι θα μπορούν να συνεννοηθούν 3-4 ξενοδοχεία κοντινά ή μια πολυκατοικία ή 2-3 βιοτεχνίες και να παράγουν τη δική τους ενέργεια που θα προέρχεται από ΑΠΕ και γι' αυτό το θεσμικό πλαίσιο φτιάχτηκε με τρόπο, ώστε να αφορά τον στενό γεωγραφικό χώρο.
«Άλλωστε, προ ολίγων ημερών, δημοσιεύθηκε ο Εθνικός Ενεργειακός Σχεδιασμός που αφορά την προοπτική μέχρι και το 2030» συμπλήρωσε ο Γιώργος Σταθάκης, τονίζοντας ότι «μέχρι τότε θα πρέπει να παράγουμε ενέργεια που το 32% από όση θα καταναλώνουμε συνολικά, θα πρέπει να προέρχεται από ΑΠΕ. Σήμερα παράγουμε το 29% των ΑΠΕ και μέχρι το 2030 το ποσοστό πρέπει να φτάσει στο 56%» διευκρίνισε.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης