Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

25.2.19

Σημαντικός ο ρόλος της Ελλάδας στον διάλογο ΕΕ-Αραβικού Συνδέσμου

Σημαντικός ο ρόλος της Ελλάδας στον διάλογο ΕΕ-Αραβικού Συνδέσμου


Τον σημαντικό ρόλο της Ελλάδας σε ό,τι αφορά την εντατικοποίηση του διαλόγου και της συνεργασίας Ευρωπαϊκής Ένωσης - Αραβικού Συνδέσμου, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στη συνάντηση που είχε με τον γενικό γραμματέα του Αραβικού Συνδέσμου Αμπούλ Γέιτ, σήμερα το πρωί, στο Σαρμ ελ Σέιχ της Αιγύπτου. Αλ. Τσίπρας: Η Ελλάδα επιδιώκει να αποτελεί καταλύτη και γέφυρα του ευρωαραβικού διαλόγου (video)
Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ο πρωθυπουργός τόνισε στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο της συνόδου κορυφής ΕΕ - Αραβικού Συνδέσμου, ότι οι σχέσεις ΕΕ και αραβικού κόσμου πρέπει να είναι πολυεπίπεδες και να εδράζονται σε μια διττή προσέγγιση, αφενός μεν στην αντιμετώπιση σημαντικών περιφερειακών προκλήσεων (Συρία, Λιβύη κ.ά.), αφετέρου δε, στην προώθηση μιας θετικής ατζέντας στους τομείς της οικονομίας και της ενέργειας.  Κάνατε εξαιρετική δουλειά τα τελευταία πέντε χρόνια, είπε ο γ.γ. του Αραβικού Συνδέσμου στον Αλ.Τσίπρα
Στη συνάντηση των κ.κ. Τσίπρα και Αμπούλ Γέιτ συζητήθηκε, επίσης, η κρίση στη Συρία, η οποία είχε πολύ σημαντικές επιπτώσεις για την Ελλάδα λόγω των προσφυγικών ροών, με τον πρωθυπουργό να υπογραμμίζει την ετοιμότητα της Ελλάδας να διαδραματίζει ενεργό, εποικοδομητικό ρόλο στη χώρα. Την ενίσχυση των διμερών σχέσεων Ελλάδας - Λιβάνου συζήτησε ο Αλ. Τσίπρας με τον Σ. Χαρίρι
Συζητήθηκε ακόμα το Παλαιστινιακό, ζήτημα για το οποίο ο κ. Τσίπρας επανέλαβε την προσήλωση της Ελλάδας στη λύση των δύο κρατών και στη δημιουργία ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους, ενώ συζήτηση έγινε και για την κατάσταση που επικρατεί στη Λιβύη.
Ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, κάλεσε τον γενικό γραμματέα του Αραβικού Συνδέσμου να επισκεφθεί την Ελλάδα προκειμένου να συζητήσουν όλο το εύρος των ευρω-αραβικών σχέσεων.
των Σ. Παπαδοπούλου, Ν. Κάτσικα

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης