Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

25.2.19

Την ενίσχυση των διμερών σχέσεων Ελλάδας - Λιβάνου συζήτησε ο Αλ. Τσίπρας με τον Σ. Χαρίρι

Την ενίσχυση των διμερών σχέσεων Ελλάδας - Λιβάνου συζήτησε ο Αλ. Τσίπρας με τον Σ. Χαρίρι


Την ανάγκη ενίσχυσης της συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Λιβάνου, σε μια ιδιαίτερα αποσταθεροποιημένη περιοχή με πολλά προβλήματα, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη συνάντηση που είχε με τον Λιβανέζο ομόλογό του Σαάντ Χαρίρι, σήμερα το μεσημέρι, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής Ευρωπαϊκής Ένωσης - Αραβικού Συνδέσμου, στο Σαρμ ελ Σέιχ της Αιγύπτου.
Ο κ. Τσίπρας συνεχάρη τον κ. Χαρίρι για την ανάληψη των καθηκόντων του και οι δύο πρωθυπουργοί, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, συζήτησαν διεξοδικά το ζήτημα της οικονομίας και των μεταρρυθμίσεων στις δύο χώρες και συμφώνησαν ότι υπάρχουν μεγάλες δυνατότητες οικονομικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Λιβάνου.
Ο κ. Χαρίρι, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, εξέφρασε έντονο ενδιαφέρον για την προσέλκυση επενδύσεων στον Λίβανο από ελληνικές εταιρείες, υπογραμμίζοντας τις μεγάλες ευκαιρίες που παρέχονται από την εφαρμογή του "capital investment program", το οποίο στοχεύει στην αναβάθμιση των υποδομών του Λιβάνου.
Από την πλευρά του, ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε τη σημασία της τριμερούς συνεργασίας Ελλάδας - Κύπρου - Λιβάνου, η οποία προωθείται με την προσεχή συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών, στο πλαίσιο της οποίας θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν, όπως σημειώθηκε, και επιχειρηματικες συναντήσεις. Ώθηση στις διμερείς σχέσεις θα δώσει και η προσεχής επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, στον Λίβανο.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης