Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

15.7.19

Συνάντηση Μ. Βαρβιτσιώτη με τον Πρέσβη της Φινλανδίας

Συνάντηση Μ. Βαρβιτσιώτη με τον Πρέσβη της Φινλανδίας


Θέματα ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος και συναφείς εξελίξεις στην ΕΕ βρέθηκαν στο επίκεντρο της πρώτης εθιμοτυπικής συνάντησης του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών αρμοδίου για ευρωπαϊκά θέματα, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, με τον Πρέσβη της Φινλανδίας, Γιούχα Πίκα (Juha Pyykkö), επί τη ευκαιρία της ανάληψης των καθηκόντων του. Μια συνάντηση με ιδιαίτερο συμβολισμό για τις ευρωπαϊκές σχέσεις, καθώς η Φινλανδία ανέλαβε τον Ιούλιο την Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Κατά τη συνάντηση, ο κ. Πίκα παρουσίασε τις θέσεις της φινλανδικής Προεδρίας, ενώ ο αναπληρωτής υπουργός προέβαλε τις προτεραιότητες της νέας ελληνικής κυβέρνησης. Κατ' αρχάς, διαβεβαίωσε για τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό που υπηρετεί αυτή η κυβέρνηση και τους στόχους για την εμβάθυνση της Ένωσης. Επεσήμανε τις προκλήσεις σε ό,τι αφορά τις σχέσεις της ΕΕ με την Τουρκία, καθώς και τη διαχείριση του μεταναστευτικού. Παράλληλα, ανέδειξε την πρόκληση της διαμόρφωσης του νέου Πολυετούς Δημοσιονομικού Πλαισίου και δήλωσε αρωγός στην πρωτοβουλία της φινλανδικής Προεδρίας για την ενίσχυση του κράτους-δικαίου.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης