Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

22.10.19

Κ. Χατζηδάκης: Να γίνει το ΥΠΕΝ κόμβος καινοτομίας και επιχειρηματικότητας


«Θέλουμε το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας να γίνει κόμβος καινοτομίας και επιχειρηματικότητας,


που θα φέρει μαζί φορείς από το δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, την ακαδημαϊκή και την ερευνητική κοινότητα. Αρκετά κλάψαμε πάνω από το χυμένο γάλα και δείξαμε ο ένας τον άλλο με το δάχτυλο για τις ευθύνες. Χρειαζόμαστε μια καινούργια και αισιόδοξη αρχή».
Τις επισημάνσεις αυτές έκανε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης μιλώντας σήμερα σε ανοιχτή ημερίδα για την «πράσινη» καινοτομία που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του υπουργείου. Στόχος της εκδήλωσης ήταν η ενημέρωση για τη διαδικασία του μαραθωνίου καινοτομίας «Go 4.0 Green», που διοργανώνεται από το υπουργείο στις 14-15 Δεκεμβρίου 2019, στον οποίο οι συμμετέχοντες θα διεκδικήσουν χρηματικά βραβεία και άλλα έπαθλα για εφαρμογές «πράσινης» καινοτομίας.
Ο κ.Χατζηδάκης σημείωσε ότι η καινοτομία είναι το κλειδί για την αντιμετώπιση των προκλήσεων στους τομείς της ενέργειας και του περιβάλλοντος, την ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας για τους νέους που πρέπει να παραμείνουν στον τόπο μας. «Η Ελλάδα, τόνισε προσδιορίζοντας ορισμένους από τους τομείς στους οποίους υπάρχει ανάγκη ανάπτυξης καιονοτόμων εφαρμογών, έχει όλες τις δυνατότητες να γίνει πρωτοπόρος στην πράσινη καινοτομία. Θα υποστηρίξουμε τους νέους που θα αναπτύξουν εφαρμογές για τα έξυπνα δίκτυα, την ηλεκτροκίνηση, την εξοικονόμηση και αποθήκευση ενέργειας, τη διαχείριση απορριμμάτων, την καταγραφή της ποιότητας του αέρα και των υδάτων, την αντιμετώπιση της πλαστικής ρύπανσης ιδιαίτερα στη θάλασσα η οποία επιβαρύνεται με 39 τόνους πλαστικού την ημέρα. Θέλουμε, κατέληξε, να δημιουργήσουμε ένα οικοσύστημα καινοτομίας».
Το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας διοργανώνει στις 14 - 15 Δεκεμβρίου 2019 τον 1ο διήμερο μαραθώνιο καινοτομίας Go 4.0 Green Crowdhackathon. Στόχος είναι η ανάδειξη εφαρμογών πράσινης καινοτομίας που συμβάλλουν στην αντιμετώπιση των μεγάλων περιβαλλοντικών προκλήσεων της εποχής μας και συνεισφέρουν στον ψηφιακό μετασχηματισμό και την αναβάθμιση των υπηρεσιών του υπουργείου. Το Go 4.0 Green Crowdhackathon αποτελεί το πρώτο σημαντικό βήμα για τη δημιουργία ενός ελληνικού οικοσυστήματος καινοτομίας και επιχειρηματικότητας στους τομείς του περιβάλλοντος και της ενέργειας.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης