Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

11.11.19

Για συνεργασία δύο μεγάλων πολιτισμών έκανε λόγο ο Σι Τζινπίνγκ, κατά την συνάντησή του με τον ΠτΔ

Για συνεργασία δύο μεγάλων πολιτισμών έκανε λόγο ο Σι Τζινπίνγκ, κατά την συνάντησή του με τον ΠτΔ


Για συνεργασία δύο μεγάλων πολιτισμών και όχι μόνο για συνεργασία δύο χωρών έκανε λόγο ο Πρόεδρος της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ, κατά την συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, στο πλαίσιο των διευρυμένων συνομιλιών, που πραγματοποιήθηκαν νωρίτερα σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο.
Ο κ. Σι Τζινπίνγκ, αφού ευχαρίστησε τον κ. Παυλόπουλο για τη θερμή υποδοχή και φιλοξενία, τόνισε ότι έχει μεγάλες προσδοκίες για το μέλλον της συνεργασίας Κίνας-Ελλάδας, σημειώνοντας πως και οι δύο χώρες είναι υπερήφανες για την πολιτιστική κληρονομιά τους και αγωνίσθηκαν σκληρά για να οικοδομήσουν μία σύγχρονη χώρα.
Αναφερόμενος στον ελληνικό πολιτισμό, επισήμανε την τεράστια συμβολή του στον παγκόσμιο πολιτισμό και πρόσθεσε ότι δύο μεγάλοι πολιτισμοί συναντώνται σήμερα, ο ελληνικός και ο κινεζικός, και τάχθηκε υπέρ της εμβάθυνσης της συνεργασίας των δύο χωρών. Επικαλούμενος τη φράση του Ηράκλειτου «τα πάντα ρει», ο Κινέζος Πρόεδρος υπογράμμισε ότι ο κόσμος γνωρίζει μία αλλαγή στην εποχή μας που δεν έχει γνωρίσει για αιώνες και κατέληξε εκφράζοντας την επιθυμία και την ελπίδα οι χώρες μας θα στηριχθούν στους αρχαίους πολιτισμούς τους για να προωθήσουν τις διαπολιτιστικές συναλλαγές με ανοιχτό μυαλό, καθώς οι δύο πολιτισμοί θα λάμπουν στη νέα εποχή.
Κατά τις διευρυμένες συνομιλίες που πραγματοποιήθηκαν στο Προεδρικό Μέγαρο, συμμετείχαν, επίσης, από ελληνικής πλευράς ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, ο υφυπουργός Οικονομικής Διπλωματίας και Εξωστρέφειας στο υπουργείο Εξωτερικών, Κώστας Φραγκογιάννης, ο αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Χαράλαμπος Αθανασίου, ο Γενικός Γραμματέας της Προεδρίας της Δημοκρατίας, Γιώργος Γεννηματάς, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες.
Από κινεζικής πλευράς συμμετείχαν, επίσης, ο υπουργός Εξωτερικών της Κίνας, ο υπουργός Εμπορίου, καθώς και ανώτατα στελέχη του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας.
Οι δηλώσεις των δύο Προέδρων, Προκόπη Παυλόπουλου και Σι Τζινπίνγκ, και ακολούθως οι διευρυμένες συνομιλίες έγιναν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στη μεγάλη αίθουσα διαπιστευτηρίων του Προεδρικού Μεγάρου.
Επίσης, σημειώνεται ότι οι Κινέζοι δημοσιογράφοι, ρεπόρτερ και τεχνικοί που καλύπτουν την επίσκεψη του κ. Σι Τζινπίνγκ στην Αθήνα ξεπερνούν σε αριθμό τα 100 άτομα.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης