Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

24.1.20

Κ. Χατζηδάκης: Σε εκκαθάριση εν λειτουργία η ΛΑΡΚΟ


Κ. Χατζηδάκης: Σε εκκαθάριση εν λειτουργία η ΛΑΡΚΟ


Τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσει η διαδικασία εξυγίανσης της ΛΑΡΚΟ με την μέθοδο της εκκαθάρισης εν λειτουργία. Θα ακολουθήσει η πώληση στοιχείων ενεργητικού σε δύο «πακέτα», το εργοστάσιο και το ορυχείο, με διαγωνισμό που θα γίνει την ίδια ημέρα και με δυνατότητα κάποιος επενδυτής να αγοράσει και τα δύο.
Αυτά επεσήμανε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης σε συνέντευξη στα «Παραπολιτικά». Εξέφρασε επίσης την αισιοδοξία του ότι «θα υπάρξει επενδυτής και αυτό θα είναι καλό και για τους εργαζομένους διότι θα τελειώσει αυτό το καθεστώς ανασφάλειας» και εκτίμησε ότι η μεγάλη πλειονότητα των εργαζομένων, λόγω εξειδίκευσης, θα βρει δουλειά στον επόμενο επενδυτή, με όρους αγοράς «δηλαδή ότι παίρνουν οι εργαζόμενοι σε παρόμοιες εξορυκτικές βιομηχανίες».
Ο υπουργός τόνισε ακόμη ότι η ΛΑΡΚΟ είναι η πιο προβληματική επιχείρηση στην Ελλάδα αυτή την ώρα και το θέμα "σέρνεται" επί 35 χρόνια. «Η ΛΑΡΚΟ χρωστά 340 εκατ. ευρώ στη ΔΕΗ, έχει να επιστρέψει πίσω στο Δημόσιο μετά από απόφαση του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης γύρω στα 135 εκατ. ευρώ - προστιθέμενα στα προηγούμενα - της έχουν καταλογιστεί περιβαλλοντικά πρόστιμα περίπου 50 εκατ. ευρώ, δεν έχει περιβαλλοντική αδειοδότηση, μολύνει τον Ευβοϊκό και λειτουργεί εις βάρος της ασφάλειας των εργαζομένων της. Διότι μόνο τους τελευταίους έξι μήνες είχαμε δύο θανατηφόρα δυστυχήματα. Πραγματικά, δεν πάει άλλο. Το ποσό που οφείλει στη ΔΕΗ δεν θα πληρωθεί, αλλά αν αφήσουμε να διαιωνιστεί αυτή η κατάσταση η ΔΕΗ θα επιβαρυνθεί ακόμα περισσότερο. Και η ΔΕΗ δεν αντέχει άλλες επιβαρύνσεις !», σημείωσε ο κ.Χατζηδάκης.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης