Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

16.1.20

Βέτο της Ελλάδας σε πολιτική λύση στη Λιβύη εάν δεν ανακληθεί η συμφωνία με την Τουρκία

Βέτο της Ελλάδας σε πολιτική λύση στη Λιβύη εάν δεν ανακληθεί η συμφωνία με την Τουρκία


Δεν έδειξε γενναιότητα ο κ. Τσίπρας σχετικά με την επιλογή της κ. Σακελλαροπούλου , τόνισε ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΑLPHA.  Ο πρωθυπουργός τόνισε πως πιστεύει ότι είναι μια υποψηφιότητα που συγκεντρώνει πολλά θετικά στοιχεία και θα συμβάλλει στην νέα εποχή της χώρας.
«Αν γνώριζα αυτά που γνωρίζω σήμερα πριν έξι μήνες δεν θα καταργούσα το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής γι'αυτό και έσπευσα να το επανιδρύσω»
Υπήρξαν επιχειρησιακά ζητήματα, που δεν σχετίζονται με την άσκηση της πολιτικής για το μεταναστευτικό, που οδήγησαν στην απόφαση για επανίδρυση του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής τόνισε ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης. Τόνισε πως ο ίδιος έχει δηλώσει πολλές φορές ότι θα κάνει διορθωτικές κινήσεις όταν χρειάζονται. «Αν γνώριζα αυτά που γνωρίζω σήμερα πριν έξι μήνες δεν θα καταργούσα το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής γι'αυτό και έσπευσα να το επανιδρύσω», ανέφερε.
«Όποιος δεν είναι πρόσφυγας θα γυρίζει πίσω»
Κανείς επί ΣΥΡΙΖΑ δεν ασχολιόταν με όσους μετανάστες έμπαιναν στη χώρα, δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης. Δήλωναν ότι είναι ευάλωτοι και τους άφηναν να πηγαίνουν στην ενδοχώρα, είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως «εμείς δεν έχουμε καμία υποχρέωση να δεχόμαστε οικονομικούς μετανάστες. Όποιος δεν είναι πρόσφυγας θα γυρίζει πίσω».
«Οι νέες μεταναστευτικές δομές θα γίνουν», τόνισε ο πρωθυπουργός στη συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, σχολιάζοντας τις αντιδράσεις που υπάρχουν σε τοπικό επίπεδο.
«Όταν θα γίνει ανασχηματισμός θα ληφθεί υπόψιν και η αξιολόγηση των υπουργών»
Δεν θα δείτε άμεσα ανασχηματισμό υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος στο θέμα της αξιολόγησης των υπουργών του. Είπε πως όταν θα γίνει ανασχηματισμός θα ληφθεί υπόψιν και η αξιολόγηση των υπουργών.
«Η Ελλάδα θα ασκήσει βέτο σε πολιτική λύση στη Λιβύη εάν δεν ανακληθεί η συμφωνία με την Τουρκία»
Κακώς δεν προσεκλήθη η Ελλάδα στη Σύνοδο του Βερολίνου για τη Λιβύη, είπε ο πρωθυπουργός. Τόνισε ότι η χώρα είναι παράγοντας σταθερότητας και προειδοποίησε ότι η Ελλάδα δεν θα συναινέσει σε πολιτική λύση στη Λιβύη αν δεν ανακληθεί η συμφωνία με την Τουρκία.

Σε κάθε περίπτωση η χώρα θα ασκήσει βέτο και στο συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών και στη Σύνοδο Κορυφής τόνισε. Είπε πως έχει αποστείλει επιστολές στην ΕΕ , έχει επικοινωνήσει τηλεφωνικά με την κ. Μέρκελ και θα μιλήσει και αύριο με την Γερμανίδα καγκελάριο.
«Οι δίαυλοι επικοινωνίας με την Τουρκία παραμένουν ανοικτοί»
"Θα πράξω ότι χρειάζεται" είπε ο πρωθυπουργός εάν η Τουρκία στείλει ερευνητικό σκάφος και πρόσθεσε πως προηγουμένως θα πράξει ότι χρειάζεται για να μην φθάσουμε σε αυτό το σημείο. Υπογράμμισε πως κατέστησε απόλυτα σαφές  στον πρόεδρο Τραμπ τις κόκκινες γραμμές της χώρας. Είπε πάντως ότι οι δίαυλοι επικοινωνίας με την Τουρκία παραμένουν ανοικτοί. Τόνισε ότι εάν δεν υπάρξει λύση με την Τουρκία τότε θα παραπεμφθεί στη Χάγη μόνο το ζήτημα της υφαλοκρηπίδας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο και κανένα άλλο ανύπαρκτο θέμα. 
«Καλή χημεία με τον Τραμπ, πολύ καλή σχέση με τον Πομπέο»
Με τον Πρόεδρο Τραμπ είχα μια καλή χημεία, είπε ο πρωθυπουργός, ενώ δήλωσε πως υπάρχει πολύ καλή σχέση με τον αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Μάικ Πομπέο.
«Κακούργημα να πετάς τσιμεντόλιθους στους αστυνομικούς»
Οι καταλήψεις αδειάζουν, υπάρχει επιχειρησιακό σχέδιο και φαίνεται ξεκάθαρη βελτίωση στην αστυνόμευση, είπε ο πρωθυπουργός στη συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό  Alpha.
Αυτό που έγινε στο Κουκάκι είναι απαράδεκτο, σημείωσε, και τόνισε πως δεν θα υποδείξει στους εισαγγελείς τι θα κάνουν, αλλά όταν πετά κάποιος έναν τσιμεντόλιθο από το δεύτερο όροφο είναι απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση και κακούργημα.
«Δεν θα γίνουν πρόωρες εκλογές»
Δεν θα γίνουν πρόωρες εκλογές,  είπε ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης στη συνέντευξή του στον Alpha σημειώνοντας ότι μπορεί να γίνουν διπλές εκλογές λόγω του νόμου της απλής αναλογικής.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης