Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

30.1.20

Λ. Αυγενάκης στη Βουλή: «Εξωστρέφεια του αθλητισμού της Χώρας μας»


Λ. Αυγενάκης στη Βουλή: «Εξωστρέφεια του αθλητισμού της Χώρας μας»



«Μνημόνιο Συνεργασίας της Ελλάδας με την Ιαπωνία ενόψει Ολυμπιακών Αγώνων»



H Διαρκής Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής συνεδρίασε για την επεξεργασία και εξέταση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού «Κύρωση του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού της Ελληνικής Δημοκρατίας και του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού, Επιστημών και Τεχνολογίας της Ιαπωνίας».

Κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής της Βουλής ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Λευτέρης Αυγενάκης υπογράμμισε τη σημασία της εξωστρέφειας λέγοντας: «Με μεγάλη χαρά, παρουσιάζεται σήμερα ένα νομοσχέδιο, το οποίο αφορά σε έναν ιδιαιτέρως σημαντικό στρατηγικό μας στόχο: Αυτόν της εξωστρέφειας του ελληνικού αθλητισμού στο διεθνές γίγνεσθαι».

Όπως επεσήμανε ο κ. Λ. Αυγενάκης: «Η εξωστρέφεια εντάσσεται στις προτεραιότητες της κυβέρνησης και στον τομέα του αθλητισμού. Συνεργασίες με άλλες χώρες, ενισχύουν το κύρος του ελληνικού αθλητισμού, επικοινωνούν διεθνώς τις πρακτικές του και εισάγουν καινοτόμες μεθόδους που εφαρμόζουν άλλα αθλητικά συστήματα. Η εξωστρέφεια δεν είναι ζωτικής σημασίας μόνο για την ανάπτυξη εφαρμογών καλής διακυβέρνησης, αλλά και για την ενίσχυση του αθλητικού τουρισμού. Για το λόγο αυτό άλλωστε, στοχεύουμε στη διεκδίκηση διεθνών αθλητικών διοργανώσεων, οι οποίες πρόκειται να αποτελέσουν πόλο έλξης για χιλιάδες τουρίστες, λάτρεις των σπορ, οι οποίοι θα ενισχύσουν τις κατά τόπους οικονομίες».

Επιπλέον υπογράμμισε ότι «ήδη έχουν υπογραφεί μνημόνια συνεργασίας με χώρες διαφορετικής κουλτούρας και αθλητικής νοοτροπίας από τη δική μας, και πιο συγκεκριμένα με
την Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες της Κίνας,
τη Γενική Αρχή Νεολαίας και Άθλησης των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων,
το Υπουργείο Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού της Βουλγαρίας,
το Υπουργείο Νεολαίας και Αθλητισμού του Αζερμπαϊτζάν,

ενώ ήδη προετοιμάζουμε την υπογραφή μνημονίων συνεργασίας
με το Εθνικό Ινστιτούτο Αθλητισμού, Φυσικής Αγωγής και Αναψυχής της Κούβας,
την Ολυμπιακή Επιτροπή του Κατάρ και
το Υπουργείο Νεολαίας και Άθλησης της Σερβίας».

«Μέσα από τα μνημόνια συνεργασίας, ο ελληνικός αθλητισμός έχει την ευκαιρία να προάγει τις αρχές που τον διέπουν, την κουλτούρα του και την τεχνογνωσία του», ενώ πρόσθεσε ότι «χάρη σε αυτές τις εποικοδομητικές συμφωνίες, μπορούν να εισαχθούν στον ελληνικό αθλητισμό, συνήθειες και πρακτικές άγνωστες προς εμάς, οι οποίες θα αναβαθμίσουν το επίπεδό μας».

Ειδικότερα, όσον αφορά τη Κύρωση του Μνημονίου Συνεργασίας με την Ιαπωνία, ο Υφυπουργός τόνισε ότι: «στόχος του παρόντος σχεδίου νόμου είναι να ενδυναμώσουμε την αθλητική μας συνεργασία με την Ιαπωνία, τη χώρα που φέτος φιλοξενεί του Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες».

Το υπό συζήτηση Μνημόνιο Συνεργασίας, όπως τόνισε ο κ. Λ. Αυγενάκης επιδιώκει:

Να ενισχύσει τη συνεργασία Ελλάδος-Ιαπωνίας εν όψει των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών του Τόκιο 2020 και εκφράζει την πρόθεσή μας να διατηρηθούν οι Ολυμπιακοί και Παραολυμπιακοί Αγώνες ως ένα διεθνές αθλητικό γεγονός «καθαρής συνείδησης». Εδώ, αναφερόμαστε στις αξίες του Ολυμπισμού, στις Ολυμπιακές και στους κανόνες του «ευ αγωνίζεσθαι».

Να συνεργαστούμε για τη διατύπωση και υποστήριξη σχετικών με την Ολυμπιακή Εκεχειρία προτάσεων. Ένα φιλόδοξο σχέδιο, που αξίζει να το προσπαθήσουμε και να υπενθυμίσουμε στην υφήλιο ότι στην αρχαία Ελλάδα, την περίοδο διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων σταματούσαν όλες οι εχθροπραξίες.

Να εργαστούμε για την ενίσχυση των μέσων της μεταξύ μας συνεργασίας στον τομέα του Αθλητισμού μέσω της ανταλλάσσοντας εμπειρίες και γνώση, πληροφορίες και υλικό τεκμηρίωσης στον τομέα του Αθλητισμού, τεχνογνωσία στον τομέα των επενδύσεων και συντήρησης αθλητικών κατασκευαστικών έργων, επισκέψεις αθλητικών συνδέσμων και αθλητικών ομάδων από διάφορα αθλήματα, σε συνεργασία με την αντίστοιχη ομοσπονδία.

Να μεταφέρουμε τεχνογνωσία και δεξιότητες που αποκτηθήκαν στη διάρκεια των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων του 2004 στους τομείς της πολιτικής προστασίας και ασφάλειας για την προετοιμασία, τη διεξαγωγή και την τεχνική και τεχνολογική υποδομή παγκοσμίων αθλητικών διοργανώσεων, κυρίως των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων του 2020.

Να συνεργαστούμε σε Προγράμματα: Αθλητισμού για Όλους, Αθλητισμό για ΑμεΑ, Αθλητιατρική, Έλεγχο Φαρμακοδιέγερσης, Διαχείριση και συντήρηση Αθλητικών εγκαταστάσεων, προπονητικά κέντρα, καθώς και άλλους τομείς, οι οποίοι θα προσδιοριστούν από κοινού».


Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης