Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

4.3.20

Για την κατάσταση που επικρατεί στο Αιγαίο με τις μεταναστευτικές ροές, ενημέρωσε τον ΥΠΕΞ της Αυστρίας ο υπουργός Ναυτιλίας Γ. Πλακιωτάκης

Για την κατάσταση που επικρατεί στο Αιγαίο με τις μεταναστευτικές ροές, ενημέρωσε τον ΥΠΕΞ της Αυστρίας ο υπουργός Ναυτιλίας Γ. Πλακιωτάκης


Για την κατάσταση που επικρατεί στο Αιγαίο αναφορικά με τις μεταναστευτικές ροές, αλλά και για την απόφαση της κυβέρνησης να διαφυλάξει τα σύνορα της Ελλάδας, ενημέρωσε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης τον υπουργό Εξωτερικών της Αυστρίας, Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ.
Ο αυστριακός υπουργός υπογράμμισε ότι κατανοεί πλήρως τις ελληνικές ανησυχίες και έσπευσε να δηλώσει ότι η χώρα του είναι έτοιμη να συνδράμει με κάθε πρόσφορο τρόπο και μέσο, ενώ αναγνώρισε ότι τα σύνορα της Ελλάδας είναι και σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Εξάλλου, ο κ. Σάλενμπεργκ, που συνοδευόταν από την πρέσβειρα της Αυστρίας την Αθήνα, Ερμίνε Πόπελερ, ενημερώθηκε για τα αιτήματα ενίσχυσης σε προσωπικό και μέσα, που έχουν υποβληθεί εκ μέρους του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής προς την FRONTEX, καθώς και για το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης τους και δεσμεύθηκε πως θα παρέμβει και ο ίδιος προσωπικά ώστε να επιταχυνθούν οι σχετικές διαδικασίες υλοποίησης των Ελληνικών αιτημάτων.
Ο κ. Πλακιωτάκης ευχαρίστησε τον Αυστριακό υπουργό Εξωτερικών για την άμεση αντίδραση και την υποστήριξη της κυβέρνησης του στο μείζον πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα και τόνισε ότι η Ελλάδα είναι αποφασισμένη να προστατεύσει τα σύνορα της με κάθε νόμιμο τρόπο.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης