Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

19.11.20

Χρ. Σταϊκούρας - Γ. Βρούτσης: Διπλάσια ενίσχυση τον Δεκέμβριο για τους δικαιούχους ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος. Επεκτείνεται στο 2021 η επιστρεπτέα προκαταβολή

Χρ. Σταϊκούρας - Γ. Βρούτσης: Διπλάσια ενίσχυση τον Δεκέμβριο για τους δικαιούχους ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος. Επεκτείνεται στο 2021 η επιστρεπτέα προκαταβολή

Διπλάσιο ύψος ενίσχυσης θα λάβουν τον Δεκέμβριο οι δικαιούχοι του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, όπως ανακοίνωσαν οι υπουργοί Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και Γιάννης Βρούτσης.

Η ενίσχυση αυτή αφορά σε 482.335 ευάλωτους πολίτες που ανήκουν σε 256.562 νοικοκυριά της χώρας. Το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα ανέρχεται σε 200 ευρώ για κάθε μονοπρόσωπο νοικοκυριό, το οποίο προσαυξάνεται κατά 100 ευρώ για κάθε επιπλέον ενήλικο μέλος και κατά 50 ευρώ για κάθε ανήλικο μέλος του νοικοκυριού.

Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε, στο πλαίσιο της ενίσχυσης επιχειρήσεων και εργαζομένων από την πανδημία, την επέκταση και το 2021 της «επιστρεπτέας προκαταβολής», στον 5ο κύκλο της οποίας (τις επόμενες ημέρες ανοίγει η πλατφόρμα και έως τις 30 Νοεμβρίου) θα διατεθούν 1,2 δισ. ευρώ, την ανατολή για 75 ημέρες της πληρωμής των επιταγών, την υποχρεωτική μείωση των ενοικίων, το πρόγραμμα «Γέφυρα», και τις αναστολές των φορολογικών υποχρεώσεων.

Την επέκταση του προγράμματος της «επιστρεπτέας προκαταβολής» και το 2021, προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας

Την επέκταση του προγράμματος της «επιστρεπτέας προκαταβολής» και το 2021, προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, σε δηλώσεις του για την πορεία υλοποίησης των πρόσφατων μέτρων στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων, καθώς και για την έκτακτη ενίσχυση των ευάλωτων πολιτών της χώρας (διπλάσια ενίσχυση τον Δεκέμβριο για τους δικαιούχους του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος).

Ειδικότερα, ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε τα εξής:

1. Οι εργαζόμενοι επιχειρήσεων που πλήττονται, δύνανται να τεθούν σε προσωρινή αναστολή σύμβασης εργασίας. Συνεπώς, είναι δικαιούχοι αποζημίωσης ειδικού σκοπού, αναλογικά με το διάστημα που τίθενται σε αναστολή. Για αυτό το χρονικό διάστημα, καλύπτονται από τον κρατικό προϋπολογισμό, αναλογικά, και όλες οι ασφαλιστικές εισφορές, υπολογιζόμενες επί του ονομαστικού μισθού.

Το μέτρο ήδη υλοποιείται από το υπουργείο Εργασίας, μέσω πλατφόρμας του Πληροφοριακού Συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ».

2. Για τις επιχειρήσεις που αναστέλλεται η λειτουργία τους με εντολή δημόσιας αρχής, παρέχεται δυνατότητα αναστολής καταβολής του ΦΠΑ, καθώς και αναστολής πληρωμής των δόσεων ρυθμισμένων φορολογικών οφειλών. Για τους εργαζόμενους που η σύμβαση εργασίας τους τίθεται σε αναστολή, δίνεται η δυνατότητα αναστολής πληρωμής των δόσεων ρυθμισμένων φορολογικών οφειλών.

Το μέτρο νομοθετήθηκε προχθές, δημοσιεύθηκε χθες βράδυ στο ΦΕΚ, και η σχετική Υπουργική Απόφαση θα υπογραφεί έως αύριο.

3. Συνεχίζεται η αναστολή πληρωμής δόσεων τραπεζικών δανείων. Επιπλέον, δανειολήπτες που πλήττονται, έχουν ήδη αρχίσει να επωφελούνται από τη στήριξη που τους παρέχει το πρόγραμμα «ΓΕΦΥΡΑ» που εγκρίθηκε την προηγούμενη Παρασκευή από τη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, και το οποίο εστιάζει στη σημαντική κρατική επιδότηση δόσεων- εξυπηρετούμενων και μη- δανείων.

Η καταβολή της επιδότησης από το Δημόσιο θα ξεκινήσει τις επόμενες εβδομάδες. Ωστόσο, σημαντικός αριθμός δικαιούχων δανειοληπτών, ήδη ωφελείται. Και αυτό διότι οι τράπεζες έχουν ξεκινήσει και προαφαιρούν το ποσό που αναλογεί στην κρατική επιδότηση του δανείου, με αποτέλεσμα το ποσό που καλούνται να καταβάλουν οι συνεπείς δανειολήπτες να είναι εξαιρετικά χαμηλό.

4. Οι επιχειρήσεις που πλήττονται, δικαιούνται υποχρεωτική μείωση ενοικίου κατά 40% στα επαγγελματικά τους ακίνητα. Το ίδιο ισχύει και για την κύρια κατοικία που μισθώνουν εργαζόμενοι που τίθενται σε αναστολή σύμβασης εργασίας, αλλά και για τη φοιτητική κατοικία που μισθώνουν τα τέκνα τους.

Το μέτρο νομοθετήθηκε προχθές, δημοσιεύθηκε χθες βράδυ στο ΦΕΚ, και η σχετική Υπουργική Απόφαση θα υπογραφεί έως αύριο.

Επιπλέον, από τον Νοέμβριο, για τους ιδιοκτήτες που εκμισθώνουν αυτά τα ακίνητα, το 1/2 της ζημίας τους θα τους καταβάλλεται άμεσα και απευθείας.

5. Αναστέλλονται κατά 75 ημέρες οι πληρωμές επιταγών που λήγουν έως 31 Δεκεμβρίου 2020. Το μέτρο αφορά σε επιχειρήσεις που βρίσκονται σε αναστολή με κρατική εντολή ή έχουν πληγεί δραστικά από την πανδημία. Ως πληγείσες επιχειρήσεις θεωρούνται αυτές που εμφανίζουν μειωμένο κύκλο εργασιών κατά το διάστημα Απριλίου- Σεπτεμβρίου 2020 μεγαλύτερο του 50% σε σχέση με τον κύκλο εργασιών του αντίστοιχου διαστήματος του 2019.

Δεν καταχωρίζονται σε αρχεία δεδομένων οικονομικής συμπεριφοράς, αξιόγραφα από τις εν λόγω επιχειρήσεις, επί των οποίων έχει βεβαιωθεί αδυναμία πληρωμής από την πληρώτρια τράπεζα, από την 6η Νοεμβρίου έως τη δημοσίευση του νόμου, εάν αποδεδειγμένα εξοφληθούν εντός 75 ημερών από τη σφράγιση ή τη λήξη τους. Η διάταξη δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ χθες βράδυ.

6. Διευρύνεται, σε σχέση με τους προηγούμενους κύκλους, η λίστα των επιχειρήσεων που έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην 4η «επιστρεπτέα προκαταβολή». Δικαίωμα συμμετοχής έχουν, πλέον, όλες οι ατομικές επιχειρήσεις, ανεξαρτήτως εάν απασχολούν εργαζόμενους ή διαθέτουν ταμειακή μηχανή, συμπεριλαμβανομένων ελευθέρων επαγγελματιών και επιστημόνων, υπό την προϋπόθεση ότι παρουσιάζουν μείωση τζίρου 20% τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο, και έχουν ελάχιστο τζίρο αναφοράς τα 300 ευρώ. Ειδικά οι επιχειρήσεις των οποίων η δραστηριότητα έχει ανασταλεί με κρατική εντολή ή έχουν έδρα σε περιοχές που έχουν πληγεί από τον «Ιανό», δικαιούνται να συμμετάσχουν στη χρηματοδότηση, ανεξαρτήτως πτώσης τζίρου.

Επίσης, αποκτούν δικαίωμα συμμετοχής και οι νέες επιχειρήσεις που έχουν θετικά έσοδα για πρώτη φορά μετά τον Φεβρουάριο 2020, με βάση αναφοράς τον τζίρο Ιουλίου- Αυγούστου για όσες τηρούν διπλογραφικό σύστημα, και με βάση τον τζίρο του γ' τριμήνου για όσες τηρούν απλογραφικό σύστημα. Σημειώνεται ότι το 50% του ποσού της ενίσχυσης δεν επιστρέφεται, με τον όρο η επιχείρηση να διατηρήσει το ίδιο επίπεδο απασχολούμενων έως τις 31 Μαρτίου 2021.

Εντός των αμέσως επόμενων ημερών θα ανοίξει η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων, όπου θα εμφανίζεται, απευθείας πλέον, το ποσό της ενίσχυσης που δικαιούται η επιχείρηση εφόσον πληροί τα κριτήρια ένταξης. Έτσι, την επόμενη εβδομάδα θα καταβληθούν τα ποσά στους δικαιούχους. Σε κάθε περίπτωση, η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων θα παραμείνει ανοιχτή έως τις 30 Νοεμβρίου.

Το συνολικό ποσό χρηματοδότησης της πραγματικής οικονομίας μέσω της 4ης «επιστρεπτέας προκαταβολής» ενισχύεται και ανέρχεται πλέον στα 1,2 δισ. ευρώ. Οπότε, μαζί με τον επόμενο κύκλο (τον 5ο) που θα υλοποιηθεί τον Δεκέμβριο, θα ξεπεράσουν αθροιστικά τα 5 δισ. ευρώ οι χρηματοδοτήσεις εντός του 2020. Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει επέκταση αυτής της χρηματοδότησης και το 2021.

7. Σε συνέχεια της πρόσφατης τοποθέτησης του πρωθυπουργού στη Βουλή, οι δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, με την τακτική καταβολή του τον Δεκέμβριο, θα λάβουν το διπλάσιο ύψος ενίσχυσης. Η ενίσχυση αφορά σε 482.335 ευάλωτους πολίτες, οι οποίοι ανήκουν σε 256.562 νοικοκυριά.

Γ. Βρούτσης: Αποδεικνύουμε έμπρακτα την αυξημένη μέριμνα απέναντι στους οικονομικά πιο αδύναμους συμπολίτες μας

«Αποδεικνύουμε έμπρακτα την αυξημένη μέριμνα απέναντι στους οικονομικά πιο αδύναμους συμπολίτες μας με ένα έκτακτο ισόποσο επίδομα συμπληρωματικό της τακτικής ενίσχυσης του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, αλλά και των ευεργετημάτων του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ), που λαμβάνουν οι δικαιούχοι του Εισοδήματος» δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, αναφερόμενος στο έκτακτο μέτρο οικονομικής ενίσχυσης για τους δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος για το μήνα Δεκέμβριο, στο πλαίσιο της πρόσφατης εξαγγελίας του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Η έκτακτη αυτή οικονομική ενίσχυση αφορά 482.335 ευάλωτους συμπολίτες μας, οι οποίοι εντάσσονται σε 256.562 νοικοκυριά» σημείωσε ο κ. Βρούτσης, επισημαίνοντας ότι το εγγυημένο ποσό ορίζεται ως εξής:

- Για κάθε μονοπρόσωπο νοικοκυριό: 200 ευρώ.

- Για κάθε επιπλέον ενήλικο μέλος του νοικοκυριού: προσαύξηση του εγγυημένου ποσού κατά 100 ευρώ.

- Για κάθε ανήλικο μέλος του νοικοκυριού: προσαύξηση του εγγυημένου ποσού κατά 50 ευρώ.

Όπως τόνισε, από την αρχή της πανδημίας, στο επίκεντρο της πολιτικής της κυβέρνησης ήταν η στήριξη όλης της κοινωνίας απέναντι στις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης. «Οι δέσμες μέτρων, που λάβαμε, άπλωσαν ένα δίxτυ προστασίας υπέρ των εργαζομένων, των επιχειρήσεων, των ανέργων και όλων των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων» υπογράμμισε ο υπουργός Εργασίας.

Παράλληλα, ο κ. Βρούτσης ανέφερε τα εξής:

Επιβεβαίωση της κυβερνητικής προσπάθειας από τρεις εκθέσεις

H έγκαιρη και υπεύθυνη στάση που τήρησε η ελληνική κυβέρνηση απέναντι στις επιπτώσεις της πανδημίας στην αγορά εργασίας και την ελληνική οικονομία εν γένει επικροτήθηκε από τις εξής τρεις πολύ σημαντικές εκθέσεις:

- Την 8η Έκθεση Αξιολόγησης της Κομισιόν, που δημοσιεύτηκε προχθές, η οποία στέκεται ιδιαίτερα στα αποτελεσματικά οικονομικά μέτρα στήριξης της κυβέρνησης για τα νοικοκυριά, τις επιχειρήσεις, την απασχόληση και την προστασία των θέσεων εργασίας.

- Την πρόσφατη έκθεση της Eurostat, σύμφωνα με την οποία η χώρα μας κατατάσσεται ευρωπαϊκά στις χώρες που είχαν τη μικρότερη απώλεια θέσεων εργασίας, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, που χτύπησε ανεξαιρέτως όλες τις ευρωπαϊκές οικονομίες.

- Την αποτελεσματικότητα των μέτρων υπέρ των θέσεων εργασίας και των εργαζομένων παρουσιάζει και η ιδιαιτέρως αξιόπιστη διεθνή οικονομική ιστοσελίδα VOX EU, μέσα από έκθεση με τίτλο "Πώς να προστατεύσεις θέσεις εργασίας την εποχή του κορονοϊού, μαθήματα από την Ελλάδα", την οποία συνυπογράφουν καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο της Οτάβα και ένα επιφανές οικονομικό στέλεχος της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Η έκθεση παρουσιάζει το θετικό μοντέλο της Ελλάδας ως προς την αντιμετώπιση των συνεπειών της υγειονομικής κρίσης στην αγορά εργασίας, αλλά και ως προς τις πολιτικές διατήρησης των θέσεων εργασίας σε σχέση με άλλες χώρες που ήρθαν αντιμέτωπες με κύματα απολύσεων και ραγδαία αύξηση του δείκτη ανεργίας. Μάλιστα, γίνεται ειδική αναφορά στο καινοτόμο ελληνικό Πληροφοριακό Σύστημα "ΕΡΓΑΝΗ".

Αποζημίωση Νοεμβρίου

Από εκεί και πέρα, τα 21 μέτρα στήριξης της αγοράς εργασίας και αντιμετώπισης του δεύτερου κύματος της πανδημίας βρίσκονται σε φάση υλοποίησης και εντός του χρονοδιαγράμματος, στο οποίο έχουμε δεσμευτεί.

Αναφορικά με το μέτρο των αναστολών για το μήνα Νοέμβριο, η διαδικασία της υποβολής των αιτήσεων για την αποζημίωση ειδικού σκοπού, ύψους 800 ευρώ, ξεκίνησε το απόγευμα της 15ης Νοεμβρίου. Ειδικότερα, εργοδότες και εργαζόμενοι στις κλειστές επιχειρήσεις, βάσει Κωδικού Αριθμού Δραστηριότητας (ΚΑΔ), υποβάλλουν στην ειδική πλατφόρμα του "ΕΡΓΑΝΗ" τις υπεύθυνες δηλώσεις αναστολής των συμβάσεων εργασίας από 15/11 έως και 24/11. Επιδίωξη είναι η πληρωμή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού στους εργαζόμενους να πραγματοποιηθεί, όσο το δυνατόν νωρίτερα, ακόμα και μέσα στον Νοέμβριο.

Αντίστοιχα, εργοδότες και εργαζόμενοι σε πληττόμενες επιχειρήσεις, βάσει ΚΑΔ, υποβάλλουν υπεύθυνες δηλώσεις για την αναστολή συμβάσεων εργασίας από τις 15/11/2020 έως και τις 7/12/2020. Επιδίωξη είναι και εδώ η πληρωμή της αποζημίωσης αυτής στους εργαζόμενους να πραγματοποιηθεί, όσο το δυνατόν νωρίτερα, μέσα στον Δεκέμβριο, ακόμα και πριν από τις 21.12.2020.

Το υπουργείο Εργασίας, από τον Μάρτιο του 2020 έως και σήμερα, έχει πραγματοποιήσει πληρωμές, ύψους 2,1 δισ. ευρώ, υλοποιώντας μέτρα προστασίας (αναστολές, αποζημιώσεις, πρόγραμμα "ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ", δώρο Πάσχα, κ.ά.) και στηρίζοντας συνολικά 2.448.517 εργαζόμενους και 192.311 επιχειρήσεις.

Επιμήκυνση επιδομάτων ανεργίας και έκτακτο επίδομα μακροχρόνια ανέργων

Πριν από μερικές ημέρες, υπεγράφη η υπουργική απόφαση για την επιμήκυνση κατά δύο μήνες των τακτικών επιδομάτων ανεργίας τα οποία έληξαν τους μήνες Σεπτέμβριο, Οκτώβριο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο. Η καταβολή στους δικαιούχους του ποσού που αντιστοιχεί στη δίμηνη παράταση θα ξεκινήσει αύριο, Παρασκευή 20 Νοεμβρίου. Το μέτρο αυτό αφορά 123.000 ανέργους και η δαπάνη του υπολογίζεται σε 100 εκατ. ευρώ.

Επιπλέον, μέχρι το τέλος της εβδομάδας, θα υπογραφεί η υπουργική απόφαση για την έκτακτη οικονομική ενίσχυση, ύψους 400 ευρώ, στους μακροχρόνια ανέργους, η καταβολή της οποίας θα πραγματοποιηθεί το επόμενο διάστημα και μέχρι το τέλος του μήνα. Ειδικότερα, η έκτακτη αυτή οικονομική ενίσχυση θα αφορά 130.000 μακροχρόνια ανέργους και υπολογίζεται συνολικά στο ύψος των 52 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, τρέχουν από τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) επτά ανοιχτά προγράμματα 38.600 νέων θέσεων εργασίας, με ποσοστά επιχορήγησης 60%-100% μισθού και ασφαλιστικών εισφορών. Στην επιδότηση του μισθολογικού και μη μισθολογικού συμπεριλαμβάνονται τα αντίστοιχα δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα και επιδόματος αδείας στον ιδιωτικό τομέα.

Πρόγραμμα 100.000 θέσεων ΚΑΙ "ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ"

Όσον αφορά το Ανοικτό Πρόγραμμα των 100.000 νέων επιδοτούμενων θέσεων εργασίας, το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη από την 1η Οκτωβρίου, ο υπουργός Εργασίας τόνισε ότι οι συμβάσεις εργασίας των εργαζομένων σε επιχειρήσεις-εργοδότες που επιδοτούνται από το πρόγραμμα και αναστέλλεται η λειτουργία τους με κρατική εντολή μπορούν να τεθούν σε αναστολή. Οι συμβάσεις εργασίας των ανωτέρω εργαζομένων θα παρατείνονται για ισόχρονο χρονικό διάστημα με αυτό της αναστολής, όταν και εφόσον επαναλειτουργήσουν οι επιχειρήσεις αυτές. Αντιθέτως, δεν δύναται να τεθούν σε αναστολή οι συμβάσεις εργασίας επιδοτούμενων εργαζομένων σε επιχειρήσεις-εργοδότες που πλήττονται, βάσει ΚΑΔ.

Δώρο Χριστουγέννων

Το δώρο Χριστουγέννων στους εργαζόμενους θα υπολογιστεί, βάσει του πραγματικού καταβαλλόμενου μισθού και θα καταβληθεί από τις επιχειρήσεις-εργοδότες στις 21/12, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία. Η αναλογία του δώρου που αντιστοιχεί στις ημέρες κατά τις οποίες η σύμβαση των εργαζομένων ήταν σε αναστολή ή οι εργαζόμενοι είχαν ενταχθεί στο πρόγραμμα "ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ" θα καταβληθεί από το υπουργείο Εργασίας απευθείας στους εργαζόμενους, μέσω του Π.Σ. "ΕΡΓΑΝΗ". Επιδίωξη είναι η καταβολή να γίνει μέσα στον Δεκέμβριο και όπως αυτό είναι εφικτό.

Έκτακτο επίδομα σε δικηγόρους, μηχανικούς, οικονομολόγους

Με διάταξη στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας, που μπαίνει σήμερα στις Επιτροπές της Βουλής, προβλέπεται χορήγησης έκτακτης και εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης σε δικηγόρους, μηχανικούς και οικονομολόγους, οι οποίοι επλήγησαν από τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης, λόγω της πανδημίας.

Το κονδύλι για την έκτακτη αυτή ενίσχυση θα καλυφθεί από τις εισφορές υπέρ του κλάδου ανεργίας των παραπάνω επιστημόνων. Εξετάζεται να συμπεριληφθούν και άλλες επιστημονικές κατηγορίες που καταβάλλουν αυτήν την ειδική εισφορά υπέρ του κλάδου ανεργίας.

Μεταφορά ετήσιας άδειας

Επίσης, με τροπολογία, που θα κατατεθεί τις επόμενες ημέρες στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας, προβλέπεται η δυνατότητα μεταφοράς της ετήσιας κανονικής άδειας των εργαζομένων στο επόμενο έτος.

Ειδικότερα, εργαζόμενοι των οποίων οι συμβάσεις εργασίας έχουν τεθεί σε αναστολή από τον Μάρτιο του 2020 και συνεχίζουν να τελούν σε αναστολή αδιαλείπτως ή τίθενται σε αναστολή ανά διαστήματα, μέχρι και την 31η Δεκεμβρίου 2020, μπορούν να μεταφέρουν το σύνολο ή το υπόλοιπο της ετήσιας κανονικής άδειας του έτους 2020 στο επόμενο έτος και, συγκεκριμένα, έως την 30ή Ιουνίου 2021».


Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης