Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

1.3.21

Ν. Δένδιας στη Διάσκεψη Δωρητών για την Υεμένη: Η Ελλάδα υποστηρίζει σταθερά την ανάγκη για μία συνολική, πολιτική λύση

 


Η Ελλάδα έχει εκφράσει επανειλημμένα την ανησυχία της για τα δεινά του λαού της Υεμένης και συμμετέχει στην παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας, τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, στη Διαδικτυακή Διάσκεψη Δωρητών για την Υεμένη.

Ο υπουργός υπογράμμισε ότι η Ελλάδα παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στην Υεμένη τα τελευταία 6 χρόνια που μαίνονται οι συγκρούσεις στη χώρα και ανέδειξε ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, πως η δυσχερής κατάσταση επιδεινώθηκε έτι περαιτέρω το 2020 με την έλλειψη βασικών ειδών διατροφής, γεγονός που αν δεν αντιμετωπιστεί άμεσα θα παγιώσει μια μη αναστρέψιμη κατάσταση.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Δένδιας αναφέρθηκε στην ανθρωπιστική βοήθεια που έχει διανεμηθεί στην Υεμένη μέσω της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και στις συνεχείς προσπάθειες των ευρωπαίων εταίρων για την εξομάλυνση της κατάστασης στη χώρα.

Επίσης, ο υπουργός, όπως σημειώνεται, επισήμανε ότι η κατάσταση στην Υεμένη υπονομεύει την περιφερειακή σταθερότητα σε μία ιδιαίτερα ευαίσθητη περιοχή και τόνισε πως οι πυραυλικές επιθέσεις παραβιάζουν το Διεθνές Δίκαιο και είναι απολύτως καταδικαστέες. Τέλος, διαμήνυσε πως η Ελλάδα υποστηρίζει σταθερά την ανάγκη για μία συνολική, πολιτική λύση.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης