Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

16.9.21

Κ. Τσιάρας: Διπλασιάστηκε φέτος η ηλεκτρονική κατάθεση εγγράφων


Κ. Τσιάρας: Διπλασιάστηκε φέτος η ηλεκτρονική κατάθεση εγγράφων

 Σημαντική αύξηση παρουσίασε τα τελευταία χρόνια η ηλεκτρονική κατάθεση εγγράφων στη Δικαιοσύνη, βοηθούσης και της πανδημίας του κορονοϊού, όπως προκύπτει από στοιχεία που παρουσίασε ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας, μιλώντας σε εκδήλωση του "2ου Thessaloniki Helexpo Forum" με θέμα "Επιτάχυνση του συστήματος απονομής της Δικαιοσύνης", που διεξάγεται στο πλαίσιο της 85ης ΔΕΘ. 
Σύμφωνα τον κ. Τσιάρα, από τις αρχές του 2021 έχει κατατεθεί ψηφιακά το 16% των εγγράφων, τη στιγμή που για το σύνολο του 2020 το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 7%, το 2019 0,67%, ενώ το 2018 δεν είχε γίνει καμία κατάθεση εγγράφου ηλεκτρονικά. "Η ψηφιοποίηση της Δικαιοσύνης δεν είναι απλά πολιτικός στόχος, αλλά πραγματική ανάγκη και εξέλιξη που πρέπει να ακολουθήσουμε, διότι διασφαλίζει ακεραιότητα και ανεξαρτησία στη λειτουργία της ίδιας της Δικαιοσύνης" επισήμανε ο υπουργός. Τόνισε δε ότι οι αλλαγές στην ψηφιοποίηση των δικαστικών υπηρεσιών "δεν φαίνονται από τη μία μέρα στην άλλη" και εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι με την ολοκλήρωση των δράσεων η εικόνα της ελληνικής Δικαιοσύνης θα είναι διαφορετική τα επόμενα χρόνια.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης