Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

16.9.21

Χρ. Σταϊκούρας: Ο δημοσιονομικός χώρος που θα δημιουργηθεί θα πάει σε μειώσεις φόρων και ασφαλιστικών εισφορών


Χρ. Σταϊκούρας: Ο δημοσιονομικός χώρος που θα δημιουργηθεί θα πάει σε μειώσεις φόρων και ασφαλιστικών εισφορών

 Την εκτίμηση ότι από το 2022 και μετά θα υπάρξει στην Ελλάδα δημοσιονομικός χώρος, ο οποίος θα αξιοποιηθεί κυρίως «για μειώσεις, ακόμα περισσότερο, των φόρων και των ασφαλιστικών εισφορών, ιδίως στη μεσαία τάξη και τα χαμηλότερα εισοδήματα, αλλά και για την άσκηση οικονομικής πολιτικής στην υγεία και στην παιδεία», διατύπωσε σήμερα, από το βήμα του «Thessaloniki Helexpo Forum» της 85ης ΔΕΘ, ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, κατά τη διάρκεια συζήτησης, στην οποία την αξιωματική αντιπολίτευση εκπροσώπησε η τομεάρχης Οικονομικών της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου, παρουσία και εκπροσώπων παραγωγικών φορέων.
Ο κ.Σταϊκούρας υπογράμμισε αναλυτικά: «Η δημοσιονομική ευελιξία θέλει υπευθυνότητα, σοβαρότητα, ρεαλισμό, διορατικότητα και μετριοπάθεια. Αξιοποιούμε τη δημοσιονομική ευελιξία (που υπάρχει) με αναπτυξιακά μέτρα, κυρίως με μειώσεις φόρων και ασφαλιστικών εισφορών, εκ των οποίων οι περισσότερες έχουν μόνιμα χαρακτηριστικά. Παράλληλα έχουμε μια λογική δημοσιονομική προσαρμογή που προέρχεται -και θα προέλθει- αποκλειστικά και μόνο από τους υψηλούς ρυθμούς οικονομικής μεγέθυνσης (...) Αυτό σημαίνει δημοσιονομική προσαρμογή το 2022, πιθανότατα με πρωτογενή ελλείμματα και το συγκεκριμένο έτος και με πρωτογενή πλεονάσματα ρεαλιστικά από το 2023. Όταν τότε συμφωνήσουμε σε ευρωπαϊκό επίπεδο για τους καινούργιους δημοσιονομικούς κανόνες (...), ο δημοσιονομικός χώρος θα σας πω με σχετική βεβαιότητα ότι θα υπάρξει (...) Με ρεαλιστικά πρωτογενή πλεονάσματα, έχουμε από το 2022 και μετά δημοσιονομικό χώρο, ο οποίος θα πάει κυρίως για μειώσεις, ακόμα περισσότερο, των φόρων και ασφαλιστικών εισφορών, κυρίως στη μεσαία τάξη και τα χαμηλότερα εισοδήματα, αλλά και για άσκηση οικονομικής πολιτικής και στην υγεία και στην παιδεία». 

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης