Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

20.1.22

Γ. Αμυράς: Η κυβέρνηση στηρίζει νοικοκυριά, επιχειρήσεις και αγρότες καλύπτοντας το μεγαλύτερο μέρος της αύξησης των λογαριασμών ρεύματος και φυσικού αερίου

 Γ. Αμυράς: Η κυβέρνηση στηρίζει νοικοκυριά, επιχειρήσεις και αγρότες καλύπτοντας το μεγαλύτερο μέρος της αύξησης των λογαριασμών ρεύματος και φυσικού αερίου

«Διευρύνουμε την επιδότηση της τιμής του ρεύματος και του φυσικού αερίου και σε άλλες κατηγορίες εκτός των οικογενειακών καταναλωτών» ανέφερε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας Γιώργος Αμυράς υποστηρίζοντας στην Ολομέλεια την τροπολογία για την επέκταση του πεδίου εφαρμογής του Ταμείου Ενεργειακής Μετάβασης.

Ο υφυπουργός ανέφερε ότι οι επιδοτήσεις αυτές, με την τροπολογία, επεκτείνονται και σε όλες τις επιχειρήσεις ανεξαρτήτου μεγέθους. Χαρακτήρισε τη ρύθμιση αυτή «αναγκαία» και σημείωσε πως θα εκδοθούν τέσσερις υπουργικές αποφάσεις Η μία θα αφορά την επιδότηση των λογαριασμών ρεύματος οικιακών καταναλωτών για τις κύριες κατοικίες και υπολογίζεται ότι θα ωφεληθούν 4.200.000 νοικοκυριά. Η δεύτερη, θα αφορά την επιδότηση λογαριασμών ρεύματος μη οικιακών καταναλωτών, δηλαδή εμπορικών και βιομηχανικών εγκαταστάσεων ανεξαρτήτου επιπέδου τάσης. Η τρίτη, υπουργική Απόφαση θα αφορά την επιδότηση των αγροτικών τιμολογίων για την περίοδο από 1η Αυγούστου έως 31 Δεκεμβρίου 2021 και η τέταρτη, την επιδότηση φυσικού αερίου όλων των καταναλωτών.

Ο κ. Γ. Αμυράς, επισήμανε πως από τον Νοέμβριο του 2021 έως τον Ιανουάριο του 2022 η χονδρική τιμή του ρεύματος και ιδιαίτερα του φυσικού αερίου έχει τριπλασιαστεί σε σχέση με το αντίστοιχο προηγούμενο χρονικό διάστημα. Εμείς, είπε «υλοποιούμε τη δέσμευση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη- η ελληνική κυβέρνηση στηρίζει την ελληνική οικογένεια, τα νοικοκυριά, τις επιχειρήσεις και τους αγρότες, διαθέτοντας από τον Σεπτέμβριο μέχρι τώρα 1.300.000.000 ευρώ συνολικά και τώρα συνεχίζουμε με τις επιχειρήσεις ανεξαρτήτου μεγέθους. Το σχήμα της οικονομικής στήριξης καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος της αύξησης αυτών των λογαριασμών».

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης